Νέος αρχηγός ΕΛΑΣ: Λήξαν το θέμα Σφακιανάκη

Gazzetta team
Νέος αρχηγός ΕΛΑΣ: Λήξαν το θέμα Σφακιανάκη
Επιμένει να ρίχνει λάδι στη φωτιά ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, εξαπολύοντας νέες αιχμές κατά του υποστράτηγου της ΕΛΑΣ Μανώλη Σφακιανάκη.

Το θέμα που προέκυψε με την μετακίνηση του κ. Σφακιανάκη απο την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συζητήθηκε μετά την τελετή παράδοσης- παραλαβής του νέου αρχηγού της Πυροσβεστικής από τον απερχόμενο, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος.

«Επιλέγουμε τα καλύτερα κατά το δυνατόν πρόσωπα, που έχουν προσφορά, επιλέγουμε με αποφασιστικότητα άτομα που θα δώσουν ώθηση στους τομείς στους οποίους κρίνουμε ότι υπάρχει προτεραιότητα» δήλωσε με αφορμή τις αλλαγές στην πυροσβεστική.

Οταν ρωτήθηκε αν αναφέρεται και στον κ. Σφακιανάκη, απάντησε: «Επιλέγουμε με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και όχι με βάση τις πιέσεις, από όπου και αν προέρχονται. Επιλέγουμε με κριτήρια και προχωράμε για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και όχι άλλων αναγκών».

Από την πλευρά του ο κ. Κουρουμπλής, ανέφερε ότι «η διαδικασία επιλογής των αξιωματικών είναι γνωστή και δεν χρειάζεται να επιβεβαιώσω τίποτα».

Αντιθέτως ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτήρισε λήξαν το ζήτημα που προέκυψε και τόνισε:

«Βασική αρχή μου είναι να στηρίζω νεότερους και άξιους αξιωματικούς να προχωρήσουν και να προσφέρουν αυτά που μπορούν. Στην περίπτωση του κ. Σφακιανάκη έκρινα πως έπρεπε να του δοθεί ένα σκαλοπάτι για την διεκδίκηση αργότερα της ηγεσίας του Σώματος. Είναι ανθρώπινο οι μετακινούμενοι αξιωματικοί να μην συμφωνούν κάποιες φορές. Γι' αυτό βρήκαμε μια κοινά αποδεκτή λύση, την θέση του βοηθού επιτελάρχη με ταυτόχρονη εποπτεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά».

Σε ό,τι αφορά τη θέση του προϊστάμενου στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από πηγές του αρχηγείου έγινε γνωστό ότι δεν θα μετακινηθεί κάποιος από άλλη υπηρεσία, καθώς ο κ. Σφακιανάκης που έχει την εποπτεία εισηγήθηκε να μείνει ο μέχρι πρότινος αμέσως επόμενος από αυτόν, αστυνομικός υποδιευθυντής, με την διαβεβαίωση ότι όλη η ομάδα είναι εξειδικευμένη, ικανή και επαρκής για να συνεχίσει.

Η τελετή αλλαγής ηγεσίας στο Π.Σ.

Η τελετή παράδοσης - παραλαβής από τον απερχόμενο αρχηγό του Π.Σ. Βασίλη Παπαγεωργίου, στον νέο αρχηγό Γιάννη Καρατζιά, είχε έναν ιδιαίτερα σεμνό χαρακτήρα.

Ο υπουργός κ. Κουρουμπλής, ανέφερε ότι ήταν μια ανθρώπινη στιγμή με συναισθηματική φόρτιση και τίμησε τον απερχόμενο αρχηγό για την ευσυνειδησία και το ζήλο με τον οποίο έκανε την δουλειά του, ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο αρχηγό.

Ο υπουργός, αναφέρθηκε και στην σημερινή κατάσταση στην χώρα μας και τόνισε ότι με την δουλειά των υπηρετούντων στην Πυροσβεστική και σε όλα τα Σώματα Ασφαλείας, έχουν καταστήσει την Ελλάδα μία απο τις ασφελέστερες χώρες στην Ευρώπη, κάτι που όπως είπε, το επεσήμανε, χτες, σε ομάδα επενδυτών απο την Σιγκαπούρη, με τους οποίους συναντήθηκε.

Έκανε επίσης λόγο για «ακραίες φωνές στην Ευρώπη», που «προσπαθούν να απομονώσουν την Ελλάδα, αλλά δεν θα το καταφέρουν» και ευχήθηκε να τελειώσουν γρήγορα τα προβλήματα της χώρας, ώστε να «μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε κατα το δυνατόν τις αγωνίες των πυροσβεστών».

«Στην συγκυρία που ζούμε, με την οικονομική, ανθρωπιστική κρίση και το προσφυγικό, ο λαός - που κουβαλάει μεγάλη ανθρωπιστική παράδοση - για άλλη μια φορά διέσωσε στο Αιγαίο την αξιοπρέπεια της Ευρώπης», κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.

Ο κ. Τόσκας, αναφερόμενος στην επιλογή του κ. Καρατζιά, είπε ότι επελέγη για τις ικανότητές του για να δώσει μια καινούργια δυναμική, ώστε αυτό το Σώμα να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες της κοινωνίας.

Ταυτόχρονα εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος, όπως είπε, εκτέλεσε άψογα την αποστολή του τους 27 μήνες της θητείας του ως αρχηγός, κατά τους οποίους συνεργάστηκε με τον καλύτερο τρόπο με πέντε διαφορετικούς υπουργούς.

Πηγή: iefimerida.gr