Ζητήθηκε η απομάκρυνση του σεκιούριτι που τα έβαλε με τον Αφρικανό (vid)

Gazzetta team
Ζητήθηκε η απομάκρυνση του σεκιούριτι που τα έβαλε με τον Αφρικανό (vid)
Καταδικάζει τη συμπεριφορά του υπαλλήλου προς έναν Αφρικανό επιβάτη και με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Δευτέρας γνωστοποιεί ότι ζήτησε την άμεση απομάκρυνσή του από το δίκτυό της.

Καταδικάζει η ΣΤΑΣΥ τη συμπεριφορά του υπαλλήλου σεκιούριτι του ΗΣΑΠ προς έναν Αφρικανό επιβάτη και με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Δευτέρας γνωστοποιεί ότι ζήτησε την άμεση απομάκρυνσή του από το δίκτυό της.

Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο από μια επιβάτη και αναρτήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Διαδίκτυο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και οργή για τον υπάλληλο.

Στην ανακοίνωσή της η Διοίκηση της εταιρείας «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.» τονίζει πως «καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο την απαράδεκτη συμπεριφορά του υπαλλήλου φύλαξης (security), υπάλληλο της εταιρείας JCB με την οποία υπάρχει συνεργασία, κατά αλλοδαπού επιβάτη, το βράδυ της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου, στο σταθμό «Κηφισιά» της γραμμής 1 του δικτύου.

Όπως αναφέρεται «η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου υπαλλήλου από το δίκτυό της και κινεί, επίσης άμεσα, τη διαδικασία ενεργοποίησης των ρητρών που προβλέπονται στη σύμβαση με την εταιρεία security JCB και αφορούν την ενδεχόμενη πρόκληση ζημίας των "Σταθερών Συγκοινωνιών" εξ αιτίας της αντισυμβατικής συμπεριφοράς της».

Στο βίντεο, το οποίες τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο των social media, απεικονίζεται ένας άντρας από την Αφρική να μεταφέρει μια μεσαίου μεγέθους βαλίτσα σε ένα άδειο -δεν έχει παρά ελάχιστους επιβάτες - βαγόνι. Ο υπάλληλος τον πλησιάζει και σε επιθετικό τόνο του φωνάζει πως δεν πρέπει να έχει την αποσκευή εκεί, αλλά μόνο στο τελευταίο βαγόνι του συρμού - κάτι δηλαδή που ισχύει για τα ποδήλατα. Το ζήτημα, όμως, δεν δημιουργείται από αυτή καθεαυτή την παρατήρηση του υπαλλήλου, αλλά από το ύφος του και τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί προς τον μετανάστη, που πολλοί χαρακτηρίζουν έως και ρατσιστική.

Εικόνες ντροπής στον ηλεκτρικό με Security και Αφρικανό σε σχεδόν άδειο βαγόνι!Δε θέλουμε αυτή την Ελλάδα!!

Δημοσιεύτηκε από Exodos24 στις Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016


Πηγή: protothema.gr