Τα… αρχαία επικράτησαν στη Βουλή με αφορμή το παράλληλο πρόγραμμα

Gazzetta team
Τα… αρχαία επικράτησαν στη Βουλή με αφορμή το παράλληλο πρόγραμμα
Σε μονομαχία… αρχαίων ελληνικών μετατράπηκε στη Βουλή η ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η Ν.Δ. επί του νομοσχεδίου με το οποίο κυρώνονται Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορούσαν μέρος του παράλληλου προγράμματος που είχε υλοποιηθεί τέλος του 2015.

Η ένσταση απορρίφθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής, καθώς υποστηρίχθηκε μόνο από τη Ν.Δ. και την Ένωση Κεντρώων.

Εκ μέρους της Ν.Δ .ο Κώστας Τζαβάρας υποστήριξε ότι με τις ΠΝΠ παραβιάζεται η διάκριση των εξουσιών, καθώς εκχωρείται νομοθετική εξουσία στην εκτελεστική.

«Μηδέν άγαν. Όλη η επιχειρηματολογία είναι μία σοφιστεία», απάντησε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Ηλίας Λάππας. «Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν», ανταπάντησε ο κ. Τζαβάρας. Και ο κ. Λάππας σε άψογα αρχαία ελληνικά σχολίασε: «το της πόλεως όλης ήθος ομοιούσι τοις άρχουσι».

«Προσπαθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να σταματήσουν το εγχείρημα της Αριστεράς», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς. Η ΝΔ γίνεται ουρά του ΣΥΡΙΖΑ και θα τεθεί στο περιθώριο, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς ψηφίζοντας παρών. Παρών, δήλωσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος επισημαίνοντας ότι διαφωνεί με την πρακτική των ΠΝΠ, αλλά αυτές πρέπει να εγκριθούν «για να υπάρχει μία κανονικότητα στη χώρα». «Κοροϊδία, δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. Το Ποτάμι δια του Γιώργου Αμυρά επιφυλάχθηκε, ενώ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων καταψήφισε την ένσταση. Οι ΠΝΠ να εισαχθούν με κανονική διαδικασία, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Καρράς.

Πηγή: koolnews.gr