Φωτογραφίες και παρασκήνιο απο το ταξίδι Τσίπρα στο Ιράν (pics)

Απολαμβάνουν τις ξεναγήσεις στα μνημεία της χώρας, σεβόμενοι τα παραδοσιακά ήθη - Με μαντίλα εμφανίζεται η σύντροφος του πρωθυπουργού

Με μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά του πρωθυπουργικού ζεύγους συνεχίζεται σήμερα η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα και της Μπέτυς Μπαζιάνα στο Ιράν. Η σύντροφος του πρωθυπουργού, που τον συνοδεύει σε αυτό το επίσημο ταξίδι, φαίνεται από τις φωτογραφίες πως απολαμβάνει την παραμονή της στην χώρα, ενώ χθες το βράδυ η ελληνική αποστολή ταξίδεψε στην Τεχεράνη, προκειμένου σήμερα να εξελιχθούν οι επίσημες συναντήσεις.

Στην φωτογραφίες που δημοσίευσε το πρωθυπουργικό γραφείο, φαίνεται η σύζυγος του πρωθυπουργού με την παραδοσιακή μαντίλα σε κόκκινη απόχρωση να ακούει με προσοχή τους οικοδεσπότες της, ενώ δέχθηκε μια ανθοδέσμη εν είδη καλωσορίσματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας τη Δευτέρα συναντήθηκε, επίσης, με τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ.

Χθες, η Μπέτυ Μπαζιάνα, φορώντας και πάλι την παραδοσιακή μαντίλα του Ισλάμ σε λιλά απόχρωση αυτή τη φορά, και ο Αλέξης Τσίπρας απόλαυσαν την ξενάγηση στο Ισπαχάν, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ιστορικά αρχιτεκτονικά μνημεία. 

Πηγή: protothema.gr

Best of internet