+slo-gun

Τόσκας: Ψεύδεται η Φώφη, 22 αστυνομικοί φρουρούν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (pic & vid)

Τόσκας: Ψεύδεται η Φώφη, 22 αστυνομικοί φρουρούν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (pic & vid)

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντά στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που τον χαρακτηρίζει «παντελώς ανίκανο και επικίνδυνο» και τον καλεί να παραιτηθεί με αφορμή την επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του κόμματος  

Τόσκας: Ψεύδεται η Φώφη, 22 αστυνομικοί φρουρούν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (pic & vid)

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντά στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που τον χαρακτηρίζει «παντελώς ανίκανο και επικίνδυνο» και τον καλεί να παραιτηθεί με αφορμή την επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του κόμματος

«Στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ διατίθενται καθημερινά πέντε (5) ένστολοι αστυνομικοί για την 24ωρη φρούρηση του εξωτερικού χώρου του κτιρίου. Επιπλέον, η Ελληνική Αστυνομία έχει διαθέσει ακόμη δεκαεπτά (17) αστυνομικούς στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., το οποίο έχει την αποκλειστική δικαιοδοσία για τον τρόπο που κατανέμονται για την ασφάλεια των γραφείων του» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης σε απάντηση των καταγγελιών του ΠΑΣΟΚ ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει τα γραφεία του κόμματος στην οδό Χαριλάου Τρικούπη χωρίς αστυνομική προστασία.

Περίπου στις 20:30 το βράδυ της Παρασκευής, ομάδα αγνώστων εκτόξευσε μολότοφ στην είσοδο των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και από την επίθεση κινδύνευσε σοβαρά ο βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης. Ο κ. Αρβανιτίδης έκανε λόγο για «βροχή από μολότοφ, τέσσερις με πέντε» και επισήμανε ότι «μία από αυτές ευτυχώς έπεσε στην πλάτη μου αλλά δεν έσκασε». Βλέποντας την ομάδα των κουκουλοφόρων, από το εσωτερικό των γραφείων του ΠΑΣΟΚ «μου φώναζαν να πέσω κάτω» περιέγραψε ο βουλευτής.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει αμυχές στα χέρια και μώλωπες στην πλάτη ενώ, όπως κατήγγειλε την ώρα της επίθεσης «υπήρχαν άνθρωποι που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο και άλλοι διερχόμενοι» οι οποίοι κινδύνεψαν.

«Κατά τη μια μάλιστα, η μολότοφ χτύπησε τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Αρβανιτίδη, χωρίς ευτυχώς άλλες συνέπειες. Παρά τις προειδοποιήσεις και τις καταγγελίες μας και προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τα γραφεία μένουν χωρίς αστυνομική προστασία» τόνιζε σε δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά.

«O υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι προφανώς παντελώς ανίκανος και επικίνδυνος και αν έχει το ελάχιστο φιλότιμο οφείλει να παραιτηθεί. Εάν δεν το πράξει και ο πρωθυπουργός τον διατηρήσει στην θέση του, τότε αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει» κατέληγε στη δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Με ανακοίνωση που εξέδωσε σχεδόν 24 ώρες μετά την επίθεση, το υπουργείο Προστασίας του Πολιτη κατηγορεί την κυρία Γενηματά ότι ψεύδεται και υποστηρίζει ότι για την προστασία των γραφείων του ΠΑΣΟΚ διατίθενται 22 αστυνομικοί.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την χθεσινή δήλωση της προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ, αναφέρεται:

«Στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ διατίθενται καθημερινά πέντε (5) ένστολοι αστυνομικοί για την 24ωρη φρούρηση του εξωτερικού χώρου του κτιρίου. Επιπλέον, η Ελληνική Αστυνομία έχει διαθέσει ακόμη δεκαεπτά (17) αστυνομικούς στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., το οποίο έχει την αποκλειστική δικαιοδοσία για τον τρόπο που κατανέμονται για την ασφάλεια των γραφείων του.

Παράλληλα πεζές και εποχούμενες περιπολίες αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής επιτηρούν την ευρύτερη περιοχή, ενώ χθες κατά τη διάρκεια του περιστατικού σε βάρος των γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ., προστάτευσαν τον βουλευτή Γ. Αρβανιτίδη και τον οδήγησαν σε ασφαλή χώρο. Επίσης, όταν οι υπηρεσιακές συνθήκες το επιτρέπουν, διατίθεται για την ασφάλεια του κτιρίου και διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ).

Θεωρούμε, λοιπόν, ότι η κα Φώφη Γεννηματά γνωρίζοντας τα παραπάνω, προφανώς ψεύδεται όταν υποστηρίζει ότι τα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μένουν χωρίς αστυνομική προστασία ή όπως ισχυρίστηκε στον Πρωθυπουργό, ότι διαθέτουμε έναν (1) μόνο αστυνομικό.

Θα ήταν προτιμότερο, αντί να επιχειρεί να παρουσιάσει μία ψευδή πραγματικότητα και να ομιλεί περί ανικανότητας και επικινδυνότητας, να διαφυλάξει την αξιοπιστία της.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από την πλευρά του, θα λάβει όλα τα επιπλέον απαραίτητα μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά παρόμοια φαινόμενα επιθέσεων, που όλοι μας καταδικάζουμε».

Πηγή: protothema.gr

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης για την επίθεση με μολότοφ στο ΠΑΣΟΚ

Best of internet