Γεροβασίλη: Στην κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές

Gazzetta team
Γεροβασίλη: Στην κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές
Η κυβερνητική εκπρόσωπος διέψευσε και τα σενάρια περί οικουμενικής ή διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας - Για το αγροτικό η κυρία Γεροβασίλη είπε ότι η κυβερνητική θέση είναι «διάλογος, διάλογος, διάλογος» και κατήγγειλε ακροδεξιές και φασιστικές ομάδες αγροτών οι οποίες προσπαθούν να τορπιλίσουν τον διάλογο - Δείτε το briefing από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.

«Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ισχυρή και είναι και σε συνοχή» υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη διαψεύδοντας τα σενάρια περί διεξαγωγής πρόωρων εκλογών. Η κυρία Γεροβασίλη αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπάρχει ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης ή διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές, επιζητούμε πολιτική σταθερότητα, είπε η κυρία Γεροβασίλη.

Παραλλήλως, η κυβερνητική εκπρόσωπος αρνήθηκε και το ενδεχόμενο ανασχηματισμού. «Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα» είπε η κυρία Γεροβασίλη για τον ανασχηματισμό διευκρινίζοντας ότι αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος θα γίνει «όποτε κριθεί αναγκαίο από τον πρωθυπουργό και αν και εφόσον, αυτη την στιγμή όμως δεν κρίνεται αναγκαίο από την κυβέρνηση».

Οπως προέκυψε από την ενημέρωση η κυβέρνηση αλλάζει στάση για τις συντάξεις καθώς η Ολγα Γεροβασίλη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα δώσει τη μάχη αλλά δεν μπορεί να δεσμευθεί για την έκβασή της. Ανέφερε πως «η κυβέρνηση δίνει μάχη για να διατηρηθούν οι κύριες συντάξεις και να μη γίνει καμία μείωση» ωστόσο άφησε ανοιχτό το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης.


«Διάλογος, διάλογος, διάλογος» για το αγροτικό

Να απομονώσουν όσους δεν θέλουν διάλογο κάλεσε τους αγρότες η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη επισημαίνοντας ότι η θέση της κυβέρνησης για το αγροτικό είναι: διάλογος, διάλογος, διάλογος.

Η κυρία Γεροβασίλη αναρωτήθηκε «για ποιο λόγο παρατηρείται η έντονη κινητικότητα για την αξιοποίηση των αγροτικών κινητοποιήσεων» και υποστήριξε «ότι η κινητικότητα αυτή δεν σχετίζεται με τα πραγματικά προβλήματα των αγροτών».

Εις ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, η Όλγα Γεροβασίλη υποστήριξε πως στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης για να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος.

Οι ελληνικές προτάσεις τηρούν κατά γράμμα τους όρους της συμφωνίας, υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις με τους θεσμούς είναι σε προκαταρκτικό επίπεδο.

«Υπάρχει ένα σχεδόν συμφωνημένο πλαίσιο» είπε η κυρία Γεροβασίλη και εξήγησε ότι ο πρώτος κύκλος των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές ολοκληρώνεται την Παρασκευή οπότε οι συζητήσεις θα διακοπούν για μία εβδομάδα και θα ξαναρχίσουν έπειτα από μία εβδομάδα με στόχο να διαρκέσουν και να ολοκληρωθούν τελικά εντός δύο εβδομάδων. Στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου ώστε τον Μάρτιο να έχουμε το τέλος της αξιολόγησης.

«Υπάρχει η συμφωνία του Αυγούστου η οποία δεν είναι πολύ ευχάριστη» συνέχισε η κυβερνητική εκπρόσωπος και παρουσίασε τους στόχους της κυβέρνησης για την αναδαιμόρφωση του φορολογικού συστήματος.

Η κυρία Γεροβασίλη κατήγγειλε προσπάθεια αποσταθεροποίησης και διέψευσε τα σενάρια περί διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.

«Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία των αγροτών να μην τους συμβούν κι άλλα απ' αυτά που τους έχουν συμβεί τα τελευταία πέτε χρόνια» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο προκειμένου να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας.

Κατήγγειλε ομάδες αγροτών -όχι παντού, όπως είπε χαρακτηριστικά- οι οποίες προσπαθούν να τορπιλίσουν τον διάλογο με βίαιες πολλές φορές ενέργειες.

«Προπηλακισμοί υπουργών, προπηλακισμοί ανθρώπων, δεν είναι κάτι που τιμά το αγροτικό κίνημα» είπε η κυρία Γεροβασίλη και απέδωσε τις εμπλοκές αυτές στη ΧΑ κάνοντας λόγο για ένα χώρο «ακροδεξιό, φασιστικό» στον οποίο ανήκουν όσοι προσπαθούν να προκαλέσουν βίαια επεισόδια.

Δεν μπορούμε να συμψηφίσουμε το θέμα του δημοσιονομικού και της οικονομικής κρίσης με το προσφυγικό, υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Η Ελλάδα, ως χώρα πρώτης εισόδου, καλείται να αντιμετωπίσει τα προσφυγικά κύματα» είπε και έκανε λόγο για τεχνική δυσκολία στην απορρόφηση των πρώτων 440 εκατ.ευρώ από την ΕΕ που πλέον ξεπεράστηκε.

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, γνωστή και ως briefing, ξεκίνησε και πάλι σήμερα έπειτα από οκτώ μήνες που είχε σταματήσει με απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου.

Δείτε εδώ την ενημέρωση



Πηγή: protothema.gr