Η Αθήνα μεταξύ των πόλεων με τους πορτοφολάδες

Gazzetta team
Η Αθήνα μεταξύ των πόλεων με τους πορτοφολάδες
Εχουμε ακούσει και διαβάσει για τις πιο δημοφιλείς πόλεις του κόσμου, τις πιο χρωματιστές, τις πιο οικονομικές, τις πιο ακριβές κτλ. κτλ... Ενα από τα πιο σημαντικά, ωστόσο, πράγματα, σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό είναι η ασφάλεια και να μην μείνετε με άδειες τσέπες από τους επιτήδειους πορτοφολάδες.
Μπορεί στην πόλη, όπου βρίσκεστε, να έχετε καταλάβει κάποιες μεθόδους τους, ωστόσο, σε μια ξένη πόλη τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Ξέρετε άλλωστε πως δεν είναι ισχύει πάντα το «βουτάω» και τρέχω. Πολλοί λειτουργούν σε ομάδες και έχουν ένα πιο εξειδικευμένο σύστημα, που τους κάνει να περνούν απαρατήρητοι.

Το TripAdvisor, ωστόσο, βρίσκεται εδώ για εσάς και σας συμβουλεύει να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά σε 10 πόλεις, ανάμεσα τους και η Αθήνα.

Βαρκελώνη, Ισπανία

Ενας χρήστης του TripAdvisor συνέκρινε το κλέψιμο πορτοφολιών στη Βαρκελώνη με το ποδόσφαιρο. «Είναι μια γενικά αποδεκτή πρακτική και μια αποδεχτή κίνηση, όπως το ποδόσφαιρο». Πάνω από 7,5 εκατ. τουρίστες, που επισκέφτηκαν την πόλη το 2014, ήταν ευάλωτοι σε πορτοφολάδες. H Las Ramblas είναι ένας διάσημος πεζόδρομος, τουριστικό αξιοθέατο και φυσικά το «λιβάδι» των πορτοφολάδων.

Ρώμη, Ιταλία

Γεμάτη ιστορικά μνημεία και πολιτιστικά hotspots, η Ρώμη προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες τον χρόνο. Ωστόσο, το πλήθος κόσμου, που μαζεύεται για φωτογραφίες στο Κολοσσαίο είναι μια ανοιχτή πρόσκληση στους «αετονύχιδες» για smartphones, πορτοφόλια και φωτογραφικές μηχανές.

Πράγα, Τσεχία

Τα στενά, πλακόστρωτα δρομάκια κάθε χρόνο είναι γεμάτα, με τον έναν να περπατάει δίπλα στον άλλον. Αν ποτέ βρεθείτε εκεί, να είστε προσεχτικοί με τα υπάρχοντά σας.

Μαδρίτη, Ισπανία

Η δεύτερη ισπανική πόλη της λίστας, η Μαδρίτη είναι γεμάτη κίνηση και κόσμο. Η υπαίθρια αγορά El Rasto και το μετρό είναι από τα πιο επικίνδυνα μέρη, όταν μιλάμε για πορτοφολάδες. Προσοχή χρειάζεται και στα μουσεία.

Παρίσι, Γαλλία

Ο Πύργος του Αιφελ, το Λούβρο αλλά και το μετρό της Πόλης του Φωτός δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την συγκεκριμένη λίστα. Οπως και στις άλλες πόλεις, η κοσμοσυρροή μπορεί να προκαλέσει απώλειες.

Φλωρεντία, Ιταλία

Μην σταθείτε με τις ώρες μπροστά στο άγαλμα του Δαβίδ του Μιχαήλ Αγγελου στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της πόλης. Δεν θαυμάζουν όλο την Τέχνη, όπως εσείς.

Μπουένος Αιρες, Αργεντινής

Οι πορτοφολάδες εδώ έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο, χρησιμοποιώντας την τεχνική της... μουστάρδας. Τι είναι αυτό; Ρίχνουν σταγόνες μουστάρδας στην πλάτη του θύματος, έτσι ώστε να μοιάζουν με περιττώματα πουλιών. Οταν το αντιλαμβάνεται ο ξένος, προσποιούνται ότι τον βοηθούν, αρπάζοντας τα υπάρχοντά του.

Αμστερνταμ, Ολλανδία

Η πολή είναι γνωστή για την χαλαρή και φιλική της διάθεση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι ασφαλής. Τα πλήθη των τουριστών στο κέντρο της πόλης προσελκύουν πορτοφολάδες, οι οποίοι επωφελούνται από την κατάσταση.

Αθήνα, Ελλάδα

Στα υπαίθρια μνημεία και αξιοθέατα δεν υπάρχει ασφάλεια, με αποτέλεσμα οι τουρίστες να είναι θύματα των επίδοξων ληστών.

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ανόι, Βιετνάμ

Η παλιά συνοικία στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ είναι γεμάτη με ιστορικά μνημεία και συναρπαστική αρχιτεκτονική, ωστόσο, είναι γεμάτη και με πορτοφολάδες.

Πηγή: iefimerida.gr