Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση με σοφιστείες κάνει εισπρακτικό ντου στο ασφαλιστικό

Gazzetta team
Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση με σοφιστείες κάνει εισπρακτικό ντου στο ασφαλιστικό
«Είναι προφανές ότι με όλα αυτά ωθούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες στη φοροδιαφυγή».

«Η κυβέρνηση κάνει εισπρακτικό ντου στο ασφαλιστικό» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής και εξαπέλυσε τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τον οποίο κατηγόρησε πως κοροϊδεύει τους αγρότες.

«Την Κυριακή συναντήθηκα με αγρότες στην Ηλεία. Μιλάω για αγρότες που δεν ζουν από τις επιδοτήσεις, αλλά παράγουν όλα αυτά που έχουμε στο τραπέζι μας. Πήγα εκεί που μαζεύονται – εκεί που συζητούν – εκεί που αποφασίζουν για τις κινητοποιήσεις τους. Και σας φέρνω ένα μήνυμα κύριοι της κυβέρνησης. Σταματήστε να τους κοροϊδεύετε και πείτε τους την αλήθεια. Οι αγρότες δεν είναι στην εποχή της ασπρόμαυρης τηλεόρασης όπως ίσως νομίζετε. Γιατί είδα μερικούς βουλευτές σας που προσπάθησαν να τους προσεγγίσουν σε ένα στιλ «δεν τρέχει και τίποτα – εμείς θα αποφασίζουμε – εσείς θα πληρώνετε – και πάλι φίλοι είμαστε». Και βέβαια έφυγαν κακήν κακώς από τα μπλόκα. Ζητήστε λοιπόν συγνώμη από τους αγρότες. Επειδή είπε ο κ.Τσίπρας ότι ψάχνει ισοδύναμα και θέλει προτάσεις Καταργήστε τώρα με έναν νόμο και ένα άρθρο τον νόμο Τσοχατζόπουλου που το 1985 μετέτρεψε τα πολιτικά γραφεία των υπουργών σε δημόσιες υπηρεσίες.

Η κυβέρνηση με σοφιστείες και τεχνάσματα κάνει ένα εισπρακτικό ντου στο ασφαλιστικό. Μεταθέτοντας στο μέλλον τις ριζικές αλλαγές που έχουμε ανάγκη. Μία πραγματική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος πρέπει να σκέφτεται πρωτίστως τους σημερινούς εργαζόμενους και μελλοντικούς συνταξιούχους. Η κυβέρνηση με την πρόταση της τιμωρεί αυτόν που είναι ειλικρινής στη φορολογική του δήλωση και ωθεί στη φοροδιαφυγή τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν εισόδημα από 15.000 ως 70.000 ευρώ.

Είναι προφανές ότι με όλα αυτά ωθούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες στη φοροδιαφυγή και στην εισφοροδιαφυγή. Η φοροδιαφυγή στη χώρα μας είναι συχνά αποτέλεσμα των παράλογων πολιτικών αποφάσεων. Ένας φαύλος κύκλος όπου μονίμως οι πολιτικές αποφάσεις τιμωρούν τον νόμιμο. Και με την πρότασή σας όποιος ήδη φοροδιαφεύγει προφανώς θα εξακολουθεί να φοροδιαφεύγει, και όποιος δε φοροδιαφεύγει θα εξωθηθεί στη φοροδιαφυγή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την κοινωνική δικαιοσύνη ως εξής: Δεν έχει καμία σημασία πόσο χαμηλά θα πέσει το βιοτικό επίπεδο κάποιου, αρκεί να πέσει όλων! Να πάει όλη η κοινωνία προς τα κάτω! Θυσιάζετε τους ελεύθερους επαγγελματίες για να μην θυσιάσετε το πελατειακό σας κράτος. Το σχέδιο Κατρούγκαλου φορτώνει εξ ολοκλήρου τα βάρη της κρίσης στις επόμενες γενιές.

Οι νέοι εργαζόμενοι υφίστανται μια τριπλή ..κακοποίηση. Αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές, μειώνονται οι συντάξεις που θα λάβουν στο μέλλον και εξισώνονται προς τα κάτω με αυτούς που έχουν πληρώσει λιγότερα. Το σύστημα παραμένει δραματικά προσηλωμένο στο χθες. Δεν εισάγει ιδέες και σκέψεις για το 2ο και τον 3ο πυλώνα που θα μπορούσε να δώσει μια ανάσα ασφαλείας και διεξόδου για τους ασφαλισμένους και που αποτελεί κοινό τόπο σε όλη την ευρωπαϊκή ένωση» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Πηγή: newsbeast.gr