Ο Ρέγκλινγκ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο για κούρεμα του ελληνικού χρέους

Gazzetta team
Ο Ρέγκλινγκ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο για κούρεμα του ελληνικού χρέους
Το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους απέκλεισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, μία μέρα μετά την προειδοποίησή του πως η Αθήνα κινδυνεύει να μείνει από χρήματα.
Μιλώντας από το Τόκιο, ο κ. Ρέγκλινγκ εκτίμησε πως οι επιλογές των αξιωματούχων για να κάνουν το ελληνικό χρέος διαχειρίσιμο είναι η παράταση των λήξεων χρέους και η διαφοροποίηση των επιτοκίων.

«Δεν θα υπάρξουν κουρέματα. Μπορούμε να σκεφτούμε παράταση των λήξεων και διαφοροποίηση των επιτοκίων», επεσήμανε.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο επικεφαλής του ESM τόνισε πως η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει την πρώτη αξιολόγηση επί των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για να αποφασιστεί πως θα αναδιαρθρωθεί το χρέος.

Οι μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα, όπως ανέφερε, αποτελούν προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, με το σχέδιο να είναι επώδυνο για τους πολίτες, καθώς θα πρέπει να εγκαταλείψουν ορισμένα μελλοντικά τους δικαιώματα.

«Η πρώτη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα και αυτό ίσως πάρει δυο μήνες», εκτίμησε.

Ο κ. Ρέγκλινκ, επιπλέον, δήλωσε πως οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα μπορούσαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο βοήθειας της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της αύξησης των αναγκών εξυπηρέτησης του χρέους που αναμένεται το 2022.


Πηγή: iefimerida.gr