Νέα πρόταση για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών ο Κατρούγκαλος

Gazzetta team
Νέα πρόταση για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών ο Κατρούγκαλος
Θα περιέχει διατάξεις για την αύξηση των εισφορών σε βάθος τριετίας.

Νέα πρόταση για το Ασφαλιστικό των ελεύθερων επαγγελματιών ετοιμάζεται να καταθέσει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η νέα πρόταση που έχει το «OK» του Μεγάρου Μαξίμου, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το μεσημέρι και να συμπέσει χρονικά με τη συνάντηση που έχει ο Αλέξης Τσίπρας με ελεύθερους επαγγελματίες.

Η πρόταση δεν είναι γνωστή, ωστόσο, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, θα περιέχει διατάξεις για την αύξηση των εισφορών σε βάθος τριετίας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας με τους προέδρους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και του Πανελληνιου Ιατρικού Συλλόγου για το ζήτημα του ασφαλιστικού.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κατρούγκαλου.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός την Κυριακή, κατά την ομιλία του στο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο, στη διάρκεια της εκδήλωσης για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης, βρίσκονται υπό εξέταση βελτιώσεις στο σχέδιο για το ασφαλιστικό που αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν θα υπερασπιστεί τους μεγαλογιατρούς και τους μεγαλοδικηγόρους με τις γραβάτες που κατεβαίνουν στο δρόμο, αλλά τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες.


Πηγή: newsbeast.gr