Γεροβασίλη: Οι πολίτες αναγνωρίζουν τον αγώνα που δίνουμε

Gazzetta team
Γεροβασίλη: Οι πολίτες αναγνωρίζουν τον αγώνα που δίνουμε
Ως «ριζοσπαστική μεταβολή με ιστορικές διαστάσεις, η οποία προκάλεσε ρεύμα ελπίδας και σε άλλους λαούς της Ευρώπης», χαρακτηρίζει η Όλγα Γεροβασίλη την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, πριν από ένα χρόνο.

Τονίζει μάλιστα ότι οι πολίτες «αναγνώρισαν τον αγώνα που δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε για την έξοδο από την κρίση, με ταυτόχρονη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής».

Ειδικότερα, σε δήλωσή της στον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου για τον έναν χρόνο διακυβέρνησης με κορμό την Αριστερά, η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρει ότι «μέσα σε συνθήκες έντονα αρνητικών συσχετισμών, καταφέραμε να δώσουμε τα πρώτα δείγματα της πολιτικής μας, με έμφαση στην κοινωνική δικαιοσύνη». Επισημαίνει ακόμη ότι «οι πολιτικές πρόνοιας για απολυμένους, πτωχά νοικοκυριά και γενικά όσους πολίτες βρέθηκαν στο περιθώριο λόγω των μνημονίων, υπήρξαν το πρώτο μας μέλημα» και προσθέτει ότι «στηρίξαμε την εξίσου πληττόμενη μεσαία τάξη, με ανακουφιστικές ρυθμίσεις για υπερχρεωμένους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Ταυτόχρονα, συνεχίζει η κ. Γεροβασίλη, «σε προτεραιότητα παραμένουν δράσεις που βάζουν τέλος στην ασυλία των ισχυρών, όπως πχ η αξιοποίηση λιστών "μαύρου" χρήματος που βρίσκονταν κλειδωμένες στα συρτάρια προηγούμενων υπουργών».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογραμμίζει ότι «παρά τις αντιξοότητες, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αναγνώρισαν τον αγώνα που δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε για την έξοδο από την κρίση, με ταυτόχρονη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής», επισημαίνοντας ότι «σε τρεις αναμετρήσεις στην κάλπη, δύο εκλογικές και το Δημοψήφισμα του καλοκαιριού, επιβεβαίωσαν επανειλημμένα την εμπιστοσύνη τους στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Σήμερα», επισημαίνει η κυβερνητική εκπρόσωπος, «βρισκόμαστε σε μία ακόμη πιο δύσκολη περίοδο, καθώς δοκιμάζονται οι ευρωπαϊκές αξίες και η κοινοτική αλληλεγγύη, σε ένα περιβάλλον τριπλής κρίσης, οικονομικής, προσφυγικής και ασφάλειας, με πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά».

Η κ. Γεροβασίλη τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε πάντα και παραμένει στην πρωτοπορία του ιδεώδους της ευρωπαϊκής ενοποίησης με προοδευτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά» και ότι «θα συνεχίσει να δίνει τον ίδιο αγώνα και θα στέκεται απέναντι σε διαλυτικές και υπερσυντηρητικές απόψεις για μία Ευρώπη-φρούριο, μία Ευρώπη-τιμωρό».

Πηγή: naftemporiki.gr