Παγκόσμια ημέρα αγκαλιάς: «Ξεσάλωσαν» οι χρήστες των social media (pics)

Gazzetta team
Παγκόσμια ημέρα αγκαλιάς: «Ξεσάλωσαν» οι χρήστες των social media (pics)
Σήμερα τα hashtag, #hugs ή #freehugs, εκτοξεύθηκαν στα ύψη στο twitter, με τους χρήστες να αντιμετωπίζουν την ημέρα ευαίσθητα, τρυφερά και χιουμοριστικά.

Σήμερα, 21 Ιανουαρίου, είναι η παγκόσμια ημέρα αγκαλιάς. Αν και δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα από τον ΟΗΕ, η ανάγκη του ανθρώπου για επικοινωνία και επαφή, στις δύσκολες περιόδους που βιώνουμε, έχει καθιερώσει τη συγκεκριμένη ημέρα σχεδόν σε όλο τον πλανήτη.

Από την Ασία έως την Αμερική, εκατομμύρια άνθρωποι δέχονται επί τούτου τις ευεργετικές ιδιότητες μιας ζεστής αγκαλιάς. Σύμφωνα με τους επιστήμονες μόνο 10 δευτερόλεπτα σφιχτού εναγκαλισμού είναι αρκετά για να μειωθεί η αρτηριακή πίεση, οι ορμόνες του στρες και να αυξηθούν οι ορμόνες της ευεξίας, όπως η ωκυτοκίνη. Η αλήθεια είναι πως δεν χρειαζόμασταν τους επιστήμονες για να θυμηθούμε πως στις ευχάριστες, αλλά και στις δύσκολες στιγμές της ζωής μας, η αγκαλιά έδινε δυναμικά το «παρών» για να μας ηρεμήσει.

Φυσικά, σήμερα τα hashtag #hugs ή #freehugs, εκτοξεύθηκαν στα ύψη στο twitter, με τους χρήστες να αντιμετωπίζουν την ημέρα ευαίσθητα, τρυφερά και χιουμοριστικά.



Επιβεβαιώνουμε και τους επιστήμονες.




Οι χρήστες του εξωτερικού, γέμισαν το twitter με τρυφερές φωτογραφίες. Ακόμα και μαζορέτες της Αμερικής μας προέτρεψαν σήμερα να αγκαλιαστούμε:






Παρακάτω δείτε εικόνες από όλον τον πλανήτη που κατέκλυσαν τα social media:











Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και η πολιτική σάτιρα. Δεν θα μπορούσε να λείπει και η πολιτική σάτιρα:



Πηγή: protothema.gr