Παππάς: Αν η ΝΔ συναινέσει για το ΕΣΡ, τότε η Βουλή θα αποφασίσει για τις τηλεοπτικές άδειες (pic)

Gazzetta team
Παππάς: Αν η ΝΔ συναινέσει για το ΕΣΡ, τότε η Βουλή θα αποφασίσει για τις τηλεοπτικές άδειες (pic)
Ο υπουργός Επικρατείας είπε πως αν δεν επιδείξει συναίνεση, τότε θα φέρει ρύθμιση με την οποία θα αναλαμβάνει ο ίδιος όλες τις σχετικές αρμοδιότητες

Παγίδα ή ειλικρινής προσπάθεια για συναίνεση; Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς προσερχόμενος στη Βουλή την Τρίτη προχώρησε σε δηλώσεις, καλώντας την ΝΔ να συναινέσει για την στελέχωση του ΕΣΡ, υποσχόμενος πως αν το κάνει τότε η Βουλή θα είναι αυτή που θα καθορίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας και όχι ο ίδιος.

Δεν ξεκαθάρισε, ωστόσο, ποιο κοινοβουλευτικό όργανο και με ποιο τρόπο θα λάβει την συγκεκριμένη απόφαση το Σώμα.

Υπενθυμίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ζητήσει την όλη διαδικασία, αριθμού τηλεοπτικών αδειών και διαγωνισμού, να την αναλάβει το ΕΣΡ.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, αν η ΝΔ δεν επιδείξει συναίνεση, θα φέρει νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία θα αναλαμβάνει ο ίδιος όλες τις σχετικές αρμοδιότητες.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται στην Ολομέλεια η ονομαστική ψηφοφορία επί της υπουργικής τροπολογίας για την αύξηση των μελών του ΕΣΡ από επτά σε εννέα. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η κρίσιμη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής όπου θα φανεί αν τελικά υπάρχουν περιθώρια για την επίτευξη της αυξημένης πλειοψηφίας των 4/5 για την εκλογή των μελών του ΕΣΡ.

Η δήλωση του κ. Παππά

Πηγή: protothema.gr