Το βαθύ λαρύγγι που απείλησε να τινάξει στον αέρα την πρόταση της Φώφης

Gazzetta team
Το βαθύ λαρύγγι που απείλησε να τινάξει στον αέρα την πρόταση της Φώφης
Το παρασκήνιο μέχρι την πρόταση για νέο κόμμα.

Σοβαρές αναταράξεις προκλήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στο ΠΑΣΟΚ όταν η Φώφη Γεννηματά αποφάσισε να εξειδικεύει τις πρωτοβουλίες της για τη δημιουργία νέου σχηματισμού μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Η Φώφη Γεννηματά προτείνει τη διεξαγωγή ιδρυτικής και προγραμματικής Συνδιάσκεψης εντός του Απριλίου, με εκλογή Προέδρου από τη βάση, αμέσως μετά, πιθανότατα στις 5 Ιουνίου. Η ίδια, βεβαίως, θα είναι υποψήφια για την προεδρία, ενώ ανοιχτό θα είναι και το όνομα του νέου σχήματος, αν και η Χαριλάου Τρικούπη θα προτιμούσε το σημερινό όνομα «Δημοκρατική Συμπαράταξη».

Ωστόσο μέχρι να επιτευχθεί η δημοσίευση του θέματος με άρθρο στην εφημερίδα Τα Νέα παίχθηκε ενα μικρό θρίλερ με διαρροές.

Η κ. Γεννηματά είχε δύο κλειστές συσκέψεις στη Χαριλάου Τρικούπη όπου αποφάσισε να προτείνει τη δημιουργία του νέου πολιτικού σχηματισμού.

Η πρώτη σύσκεψη έγινε στις 7 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα κλείδωσαν οι αποφάσεις, δηλαδή την επόμενη μέρα από την εκλογή Μητσοτάκη στη ΝΔ.

Το προσχέδιο του άρθρου ήταν έτοιμο από το απόγευμα της Τετάρτης και την Πέμπτη το πρωί η Φώφη Γενημματά το παρουσίασε στον Κώστα Σημίτη.

Τις επόμενες μέρες η κ. Γενημματά προϊδέασε για τις κινήσεις της τον Βαγγέλη Βενιζέλο, τον Κώστα Σκανδανίδη, τον Κώστα Λαλιώτη, τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Βασίλη Έξαρχο, τον Δημήτρη Κρεμαστινό και τον Βασίλη Κεγκέρογλου.

Η Φώφη Γενημματά ανέφερε σε γενικές γραμμές το περιεχόμενο του άρθρου της και ζήτησε να μη διαρρεύσει τίποτα. Ασφαλώς ενημερώθηκε η ΔΗΜΑΡ και οι επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών.

Ωστόσο το βράδυ της Πέμπτης υπήρξαν ενδείξεις ότι άρχισαν να γίνονται κάποιες διαρροές. Τότε το άρθρο τροποποιήθηκε με αλλαγμένες ημερομηνίες.

Μάλιστα η Φώφη Γενημματά επικοινώνησε εκ νέου με τον κ. Σημίτη για να του πει ότι βαθύ λαρύγγι απειλούσε να ακυρώσει το στοιχείο του αιφνιδιασμού...

Πηγή: newsbeast.gr