Σόιμπλε σε Τσακαλώτο: «Εφαρμόστε ό,τι έχει συμφωνηθεί»

Gazzetta team
Σόιμπλε σε Τσακαλώτο: «Εφαρμόστε ό,τι έχει συμφωνηθεί»
Την πορεία του ελληνικού προγράμματος συζήτησαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στη συνάντησή τους στο Βερολίνο.

Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν έκανε λόγο για μία καλή συνάντηση, σε ουσιαστική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα. Σύμφωνα με την ίδια, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι πρέπει να εφαρμοστούν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί και να γίνουν τα βήματα, το ένα μετά το άλλο, ενώ επισημάνθηκε ότι δεν έχει αλλάξει η γερμανική θέση για το χρέος και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

«Μόνο σε αυτή τη βάση μπορεί να υπάρξει επιτυχής αξιολόγηση και μετά πιθανώς περαιτέρω βήματα», δήλωσε η Φον Τισενχάουζεν, ενώ πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή οι Θεσμοί εξετάζουν λεπτομερώς και υπολογίζουν τις ελληνικές προτάσεις για το ασφαλιστικό, καθώς, όπως εξήγησε, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αποτελεί κεντρικό σημείο της αξιολόγησης.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι κατέστη σαφές πως δεν έχει αλλάξει η γερμανική θέση σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση του χρέους που ζητά η Ελλάδα, όπως και για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Πηγή: iefimerida.gr