Επίθεση αντιεξουσιαστών σε εκλογικό τμήμα της Νέας Δημοκρατίας

Gazzetta team
Επίθεση αντιεξουσιαστών σε εκλογικό τμήμα της Νέας Δημοκρατίας
15 άτομα εισέβαλαν στο χώρο, πέταξαν μπογιές και έσπασαν κάλπες - Η εκλογική διαδικασία πλέον συνεχίζεται κανονικά

Σε εκλογικό τμήμα της Νέας Δημοκρατίας στη Νέα Φιλαδέλφεια μέλη εισέβαλαν και κατέστρεψαν εκλογικό υλικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες 15 άτομα εισέβαλαν στο χώρο, πέταξαν μπογιές και έσπασαν κάλπες, ενώ κατέβασαν και ένα πανό. Μάλιστα με μπογιές έγραψαν «ο Τεμπονέρας ζει».

«Άτομα με μαύρα, κουκούλες και κράνη, έσπρωχναν τον κόσμο», είπε αυτόπτης μάρτυρας από το εκλογικό τμήμα, που πρόσθεσε ότι έφτασαν με μηχανάκια.

Λίγο αργότερα ανέβηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου κείμενο «ανάληψης ευθύνης» για την επίθεση από μέλη του Ρουβίκωνα, της αναρχικής ομάδας που έχει εισβάλει προκαλώντας σοβαρές ζημιές στα γραφεία του Τειρεσία και του ΤΑΙΠΕΔ.

Στο συγκεκριμένο τμήμα οι εκλογές «πάγωσαν» για λίγο, όμως πλέον συνεχίζονται κανονικά.

Λίγη ώρα μετά από την επίθεση, η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη, με ανάρτηση στο Indymedia.

«Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται ψηλά στην επικαιρότητα, η εσωκομματική εκλογική μάχη που “λυσσομανάει” στο εσωτερικό της ΝΔ με τους δυο εναπομείναντες μονομάχους να αποτελούν κωμικές φιγούρες. Η “σκληρή” προεκλογική μάχη, αν δεν “κάλυπτε” επικοινωνιακά, θέματα όπως η καρατόμηση του ασφαλιστικού και η τραγωδία των προσφύγων και οικονομικών μεταναστών που χάνονται στα νερά του Αιγαίου, θα μπορούσε να βγάλει ακόμη και γέλιο...», ενώ η μακροσκελής ανακοίνωση καταλήγει στο σύνθημα «Ο Τεμπονέρας ζει».

Πηγή: protothema.gr