Στο δρόμο οι δικηγόροι την Πέμπτη για το ασφαλιστικό

Gazzetta team
Στο δρόμο οι δικηγόροι την Πέμπτη για το ασφαλιστικό
Σε 48ώρη πανελλαδική αποχή προχωρούν οι δικηγόρων με μετατροπή σε διαρκείας από την Τρίτη έως την Πέμπτη – Διαμαρτυρία έξω από τον Δικηγορικό Σύλλογο και πορεία προς την Βουλή θα πραγματοποιήσουν στις 14 Ιανουαρίου

Για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο οι δικηγόροι κατέρχονται σε πανελλαδική αποχή, κατ΄ αρχάς, 48ώρη (την ερχόμενη Τρίτη έως Πέμπτη, 12 έως 14 Ιανουαρίου 2016) ενώ ανοικτό είναι τα ενδεχόμενο να μετατραπεί η αποχή σε διαρκείας.

Παράλληλα, την ερχόμενη Πέμπτη οι δικηγόροι κατεβαίνουν στους δρόμους και πραγματοποιούν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς την Βουλή.

Ειδικότερα, η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγοριών Συλλόγων της χώρας η οποία συνεδρίασε σήμερα στην Αθήνα αποφάσισε 48ώρη αποχή την ερχόμενη Τρίτη έως και Πέμπτη, ενώ συνέρχεται εκτάκτως η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους την ερχόμενη Πέμπτη, στην Αθήνα για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του δικηγορικού σώματος.

Πάντως, η πρόταση της συντονιστικής επιτροπής προς την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους είναι για να κατέλθει ο δικηγορικός κόσμος σε απόχη διαρκείας.

Παράλληλα, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, όπως και όλα τα δικηγορικά γραφεία όλης της χώρας την ερχόμενη Πέμπτη, θα παραμείνουν κλειστά.

Την ίδια μέρα στις 12 μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δικηγόρων έξω από τα Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60) και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας προς την Βουλή.

Ακόμη, η Ολομέλεια θα συντάξει επιστολή στην οποία θα αποστείλει προς την Κυβέρνηση, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, κ.λπ., στην οποία θα εκθέτει τα προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Πηγή: protothema.gr