Κυνικές καταθέσεις φυλάκων για την υπόθεση Καρέλι

Gazzetta team
Κυνικές καταθέσεις φυλάκων για την υπόθεση Καρέλι
Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου στις φυλακές... καταγράφεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, όπου εκδικάζεται από την περασμένη εβδομάδα η υπόθεση Καρέλι.

«Πάγωσε» το ακροατήριο χθες από τις κυνικές ατάκες σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Μαλανδρίνου που κατέθεταν ως μάρτυρες στη δίκη για τον θάνατο από βασανιστήρια του Αλβανού βαρυποινίτη.

«Καλύτερα που έφυγε από μας, γιατί θα τον χτυπούσαν...», απάντησε ο τότε διευθυντής των φυλακών, σε ερώτηση δικηγόρου σχετικά με τους λόγους μεταγωγής του κρατουμένου σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ σε παρατήρηση συνηγόρου υπεράσπισης αντιγύρισε: «Δεν φοβάμαι. Εχω κάνει και φυλακή...».

Ανάλογη κυνική κατάθεση έδωσε και υπαρχιφύλακας των φυλακών Μαλανδρίνου, που φέρεται ότι εμπλέκεται στα βασανιστήρια του Καρέλι τις πρώτες ώρες μετά το έγκλημα που είχε διαπράξει: «Ημουν στο σπίτι μου στη Ναύπακτο όταν με ειδοποίησαν ότι ο Καρέλι σκότωσε τον συνάδελφό μου. Τους είπα να μην τον πειράξει κανείς αν δεν έρθω εγώ...», ανέφερε στο δικαστήριο χθες.

Και σε άλλο σημείο, όπου περιέγραφε πώς τον χτύπησε ο ίδιος: «Ούτε που μ’ ενδιέφερε ο κρατούμενος. Πήγα να τον δω για 5 λεπτά στον χώρο αναμονής όπου τον είχαν μεταφέρει. Είχα μαζί μου το κλομπ κι επειδή ήταν απείθαρχος κι έβριζε οικογένειες έφαγε τρεις κλομπιές στην πλάτη από μένα».

Ο ίδιος σωφρονιστικός υπάλληλος, που είναι υπαρχιφύλακας στο Μαλανδρίνο με 22 χρόνια υπηρεσίας, υποστήριξε πάντως ότι «τον παραδώσαμε στην αστυνομία διαυγέστατο και ωραίο», αποποιούμενος ουσιαστικά οποιαδήποτε ευθύνη για τα βασανιστήρια που οδήγησαν τον Καρέλι στον θάνατο, στο κελί του, στις φυλακές Νιγρίτας.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο υπεύθυνος των ηλεκτρονικών εγκαταστάσεων του Μαλανδρίνου. Οπως ανέφερε, όλως συμπτωματικώς, την ημέρα της δολοφονίας Τσιρώνη από τον Καρέλι, «καμιά από τις κάμερες των φυλακών δεν λειτουργούσε γιατί είχε πέσει ένας κεραυνός τις προηγούμενες μέρες και είχε καταστρέψει το ηλεκτρονικό σύστημα», οπότε δεν υπάρχει καμία καταγραφή των όσων διαδραματίστηκαν τότε!

Πηγή efsyn.gr