Με προπαγάνδα η αντεπίθεση της Ν. Κορέας στη βόμβα της B.Κορέας

Gazzetta team
Με προπαγάνδα η αντεπίθεση της Ν. Κορέας στη βόμβα της B.Κορέας
Ανήμερα των γενεθλίων του Κιμ Γιονγκ Ουν η Σεούλ ενεργοποιεί ξανά τον μηχανισμό μετάδοσης επικριτικών μηνυμάτων με μεγάφωνα κατά μήκος των συνόρων με τη Βόρεια Κορέα.

Με την ενεργοποίηση των μεγαφώνων που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων με τη Βόρεια Κορεά και τη μετάδοση μηνυμάτων κατά του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ αποφάσισε να αντιδράσει η Νότια Κορέα στην ανακοίνωση της γειτονικής χώρας για επιτυχημένη δοκιμή βόμβας υδρογόνου.

Η Σεούλ, μάλιστα, επέλεξε να ενεργοποιήσει το μηχανισμό αυτό ανήμερα των γενεθλίων του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Για να προλάβει, δε, τυχόν έντονες αντιδράσεις της Πιονγιάνγκ η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι στα 11 σημεία που βρίσκονται τα μεγάφωνα έχουν αναπτυχθεί ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις και αντιπυραυλικά συστήματα.

Την προηγούμενη φορά που ενεργοποιήθηκε παρόμοιος μηχανισμός από τη Νότια Κορέα, τον περασμένο Αύγουστο μετά από 11 χρόνια, σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στους δύο στρατούς και εκτοξεύθηκαν απειλές πολέμου εκατέρωθεν.

Στα μηνύματα που μεταδίδονται περιλαμβάνονται νοτιοκορεάτικα τραγούδια, διεθνείς ειδήσεις, δελτία καιρού αλλά και κριτική για τα πυρηνικά τεστ της Βόρειας Κορέας, την προβληματική της οικονομία και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πηγή: protothema.gr