Εικονες απο την πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας (pics)

Gazzetta team
Εικονες απο την πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας (pics)
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε σήμερα με επιτυχία την πρώτη της δοκιμή βόμβας υδρογόνου, που, αν επιβεβαιωθεί, σηματοδοτεί μια σημαντική πρόοδο στο πυρηνικό της πρόγραμμα.

Η βόμβα αυτή ήταν ένας μηχανισμός κατασκευασμένος σε μικρό μέγεθος, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

«Η πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 10:00 (τοπική ώρα, 03:30 ώρα Ελλάδος) την 6η Ιανουαρίου του 2016, βάσει της στρατηγικής αποφασιστικότητας του Κόμματος των Εργατών», που κυβερνά τη χώρα, μετέδωσε η επίσημη βορειοκορεατική τηλεόραση.

Φωτογραφία από την πυρηνική δοκιμή που μετέδωσε η βορειοκορεάτικη τηλεόραση

Η ανακοίνωση αυτή έγινε έπειτα από την καταγραφή -νωρίτερα σήμερα- ενός σεισμού μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κοντά σε γνωστή τοποθεσία πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας.

Το σημείο όπου έγινε η πυρηνική δοκιμή

Πρόκειται για την τέταρτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, στην οποία έχουν επιβάλει κυρώσεις οι ΗΠΑ και ο ΟΗΕ για το πυρηνικό και το πυραυλικό της πρόγραμμα.

Eπίσης, η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να ενισχύει το πυρηνικό της πρόγραμμα προκειμένου να μπορεί να προστατευτεί από τις εχθρικές πολιτικές των ΗΠΑ και ότι δεν θα το εγκαταλείψει όσο η Αμερική εμμένει στην -όπως τη χαρακτήρισε- «επιθετική της στάση».

Η Βόρεια Κορέα πρόσθεσε ότι θα ενεργεί ως ένα υπεύθυνο πυρηνικό κράτος και δεσμεύτηκε να μην κάνει χρήση των πυρηνικών της όπλων αν δεν παραβιαστεί η εθνική της κυριαρχία.

Τέλος, σημείωσε ότι δεν θα μεταφέρει τις πυρηνικές της δυνατότητες σε άλλους τομείς.

Πολίτες της Βόρειας Κορέας πανηγυρίζουν για την πυρηνική δοκιμή


Πηγή: iefimerida.gr