Ξυλοδαρμός και απειλές κατά 33χρονου από συγκρατούμενούς του

Gazzetta team
Ξυλοδαρμός και απειλές κατά 33χρονου από συγκρατούμενούς του
Σε προσωπικές διαφορές και ξεκαθάρισμα λογαριασμών μέσα στις φυλακές αποδίδονται τα αίτια της επίθεσης τριών κρατουμένων σε βάρος ενός συγκρατουμένου τους, που σημειώθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στο σωφρονιστικό κατάστημα του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας. Μάλιστα, μετά την επίθεση το θύμα χρειάστηκε να διακομιστεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, προκειμένου να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.


Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό της επίθεσης σημειώθηκε σε κοινόχρηστο χώρο των φυλακών. Ενας 23χρονος Ελληνας, ένας 38χρονος Νιγηριανός και ένας 45χρονος Σομαλός επιτέθηκαν σε έναν 33χρονο Ελληνα, με αποτέλεσμα να του προκαλέσουν σωματικές βλάβες. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η επίθεση εναντίον του 33χρονου θεωρείται πως είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα, διότι αμέσως μετά το περιστατικό του ξυλοδαρμού, ο 23χρονος φέρεται να απείλησε το θύμα με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι. Ομως το επεισόδιο δεν έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς επενέβησαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Πάντως, και κατά το παρελθόν έχουν καταγραφεί περιστατικά βίας μεταξύ των κρατουμένων, τα οποία αποδίδονται κυρίως στις διαφορές που έχουν μεταξύ τους, είτε από υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονταν πριν καταδικαστούν, είτε από υποθέσεις που εξελίσσονται εντός της φυλακής.

Υπερπληθώρα

Ταυτόχρονα, οι φυλακές του Αγίου Στεφάνου αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπερπληθώρας κρατουμένων, καθώς κρατούνται περισσότερα από 700 άτομα σε εγκαταστάσεις με δυναμικότητα κράτησης 350 ατόμων. Στον αντίποδα, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που υπηρετούν είναι μόλις 50, τη στιγμή μάλιστα που οι φυλακές του Αγίου Στεφάνου θεωρούνται υψίστης ασφαλείας, αφού σε αυτές κρατούνται συνήθως άτομα που εκτίουν μεγάλες ποινές κάθειρξης. Μάλιστα, έχουν καταγραφεί και απόπειρες επίθεσης εναντίον υπαλλήλων μέσα στη φυλακή. Ενδεικτικά, πριν από λίγο καιρό αλλοδαπός κρατούμενος επιχείρησε να επιτεθεί σε σωφρονιστικό υπάλληλο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στον εισαγγελέα.


Πηγή: kathimerini.gr