Η ιστορία πίσω από την viral φωτογραφία στο Μάντσεστερ (pics)

Gazzetta team
Η ιστορία πίσω από την viral φωτογραφία στο Μάντσεστερ (pics)
Όλα οφείλονται σε έναν... καβγά - Γιατί πολλοί διέγνωσαν σε αυτό το φωτογραφικό καρέ την εφαρμογή του κανόνα της «χρυσής αναλογίας».

Η φωτογραφία που τράβηξε ένας νεαρός φωτογράφος στο Μάντσεστερ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα μπορούσε να είναι μια τυπική φωτογραφία από ένα «όργιο» λόγω καταναλώσης αλκοόλ στη Βρετανία. Δύο άνδρες είναι ξαπλωμένοι στον δρόμο, τρεις αστυνομικοί συλλαμβάνουν τον έναν από αυτούς και μια γυναίκα με κόκκινο φόρεμα παρακολουθεί τη σκηνή.

Το γεγονός, όμως, ότι ορισμένοι διέγνωσαν σε αυτό το φωτογραφικό καρέ την εφαρμογή του κανόνα της «χρυσής αναλογίας» προκάλεσε μεγάλη συζήτηση στα social media με πολλούς να συγκρίνουν την εικόνα αυτή με μεγάλα έργα όπως αυτά του Hogarth, του Caravaggio, του Gericault και του Lowry.



Δύο ποσότητες έχουν αναλογία χρυσής τομής αν ο λόγος του αθροίσματος τους προς τη μεγαλύτερη ποσότητα είναι ίσος με το λόγο της μεγαλύτερης ποσότητας προς τη μικρότερη. Πολλοί καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες προσάρμοσαν τα έργα τους ώστε να προσεγγίζουν την χρυσή αναλογία πιστεύοντας ότι αυτή η αναλογία είναι αισθητικά ευχάριστη.

Τι συνέβη όμως πραγματικά για να φτάσουμε σε αυτό το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα; Όπως αποκαλύπτει η γυναίκα με τα κόκκινα, η Χάνα Κίρμπι, όλα οφείλονται σε έναν... καβγά!

«Ο άντρας με τα μπλέ δεν χαλαρώνει στο δρόμο κρατώντας το ποτήρι με τη μπίρα του. Υπήρξε μια αναστάτωση, τσακώθηκε με τον άλλο άνδρα που έχουν ακινητοποιήσει οι αστυνομικοί αλλά κατάφερε να σώσει τη μπίρα του» περιγράφει το σκηνικό που προηγήθηκε του φωτογραφικού καρέ.

«Όμως ο δεύτερος άνδρας δεν συνελήφθη. Τελικά ήταν όλα καλά» δήλωσε η Κίρμπι στη Manchester Evening News.