Οι ΗΠΑ κατέθεσαν μήνυση κατά της Volkswagen

Gazzetta team
Οι ΗΠΑ κατέθεσαν μήνυση κατά της Volkswagen
Μήνυση κατά της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, μετά το σκάνδαλο αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, το αμερικανικό υπουργείο κατηγορεί τη VW για τοποθέτηση παράνομων συσκευών σε σχεδόν 600.000 πετρελαιοκίνητα μοντέλα, με άμεσο στόχο να παραποιήσει τα στοιχεία για τις εκπομπές ρύπων, γεγονός το οποίο, πέραν όλων των άλλων, έβλαψε και το περιβάλλον.

Η μήνυση κατατέθηκε σε δικαστήριο του Ντιτρόιτ, ενώ ήδη η VW έχει παραδεχθεί την παράνομη πράξη της και έχει προχωρήσει σε ανάκληση δεκάδων χιλιάδων μοντέλων.

«Με τη σημερινή μας κίνηση, πραγματοποιούμαι ένα σημαντικό βήμα προκειμένου να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και επιθυμούμε η VW να αναλάβει τις ευθύνες της για την ρύπανση που προκάλεσε», τόνισε σε δηλώσεις της η Cynthia Giles, κορυφαίο στέλεχος της αμερικανικής Environmental Potection Agency.

Σύμφωνα με το Bloomberg στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται και οι θυγατρικές εταιρείες της VW, δηλαδή Audi AG, Porsche AG και Porsche Cars North America.

Όπως εκτιμούν οι ειδικοί επί του θέματος, αυτή η απόφαση των ΗΠΑ αναμένεται να κοστίσει στην VW αρκετά δισ. δολάρια, πλήττοντας ακόμη περισσότερο όχι μόνο το κύρος της αλλά και τη γενικότερη οικονομική κατάσταση του ομίλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ανακοίνωση της μήνυσης το ADR της εταιρείας υποχωρεί στο NYSE άνω του 3%.

Πηγή: newmoney.gr