Σύροι πρόσφυγες βοηθούν εθελοντικά πλημμυρισμένες κοινότητες του Μάντσεστερ (pics)

Gazzetta team
Σύροι πρόσφυγες βοηθούν εθελοντικά πλημμυρισμένες κοινότητες του Μάντσεστερ (pics)
Σε μια κίνηση αλληλεγγύης πρόσφυγες που έφτασαν από τη Συρία στη Βρετανία, θέλοντας να δώσουν πίσω ένα κομμάτι από τη βοήθεια που τους προσφέρθηκε, βοηθούν να αποκατσταθούν οι ζημιές που προκάλεσε η καταιγίδα Φρανκ στο ευρύτερο Μαντσεστερ.

Η ανελέητη ορμή, με την οποία χτύπησε η καταιγίδα Ντέσμοντ, τις προηγούμενες μέρες τη Βρετανία, προκαλώντας αμέτρητες πλημμύρες, δημιούργησε εκτεταμμένες ζημιές, σε σπίτια, επιχειρήσεις και γενικότερα πόλεις ολόκληρες. Μια από αυτές το Ρότσντεϊλ, έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από το Σάββατο, όταν το πέρασμα του Ντέσμοντ διέλυσε τον τοπικό ηλεκτρικό σταθμό, αφήνοντας στο σκοτάδι 10.000 σπίτια, ενώ εκατοντάδες από αυτά, δέχτηκαν και την επίσκεψη των φουσκωμένων υδάτων του ποταμού Ροτς.

Οι τοπικοί φορείς, οργάνωσαν μια επιχείρηση, με την οποία προσπάθησαν να συμμαζέψουν την κατάσταση, πριν να... περάσει ο επόμενος, ονόματι καταιγίδα «Φρανκ». Σε αυτή την επιχείρηση, πρόσφυγες από τη Συρία, ταξίδεψαν από το Μάντσεστερ για να βοηθήσουν, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian.



Μεταξύ άλλων, οι πρόσφυγες, πήραν αμέσως φτυάρια και γέμιζαν σάκους με άμμο, που θα χρησιμοποιούνταν ως προστασία απέναντι στις επιδρομές των υδάτων.

Ο Γιασέρ αλ-Γιασίμ, 35 ετών δάσκαλος, που έφτασε στη Βρετανία, στην καρότσα ενός φορτηγού από το Καλαί, είπε σε τοπική εφημερίδα του Μάντσεστερ: «Είδαμε τις εικόνες στην τηλεόραση και θέλαμε να βοηθήσουμε. Οι άνθρωποι της κομητείας του Μάντσεστερ, υπήρξαν πολύ ευγενικοί και καλοί μαζί μας και θέλαμε να προσφέρουμε τη βοήθειά μας. Ως Σύροι πρόσφυγες νιώθουμε τιμή, να μπορούμε να συμμετάσχουμε σε κοινωφελείς εργασίες για να ανταποδώσουμε ένα μέρος της καλοσύνης των ανθρώπων».

Ο Βρετανός δημοσιογράφος Σάνι Χάνταλ, βρήκε την αφορμή να χτυπήσει όσου φτιάχνουν, κατά καιρούς, το προφίλ των μεταναστών, ταυτίζοντάς τους, συχνά πυκνά με τους μουσουλμάνους τρομοκράτες, λέγοντας πως τέτοιες ενέργειες θα πρέπει να τονίζονται.

Το τουίτ του Χάνταλ

Πηγή: protothema.gr