Επεσαν οι υπογραφές για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Gazzetta team
Επεσαν οι υπογραφές για τον Αστέρα Βουλιαγμένης
Λίγο πρίν την εκπνοή του 2015, κλείνει τελικά το πολυαναμενόμο deal με το τουρκοαραβικό σχήμα της AGC, για την πώληση του 90% του Αστέρα Βουλιαγμένης, με το τίμημα στα 400 εκατ. ευρώ, όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί πριν το ''μπλόκο'' από το Συμβούλιο της Επικρατείας, που μείωνε τη δόμηση για την κατοικία στο mega project.

Πρίν λίγο έπεσαν οι τελικές υπογραφές με το τουρκοαραβικό σχήμα της Jermyn Street και με τους ιδιοκτήτες (Εθνική Τράπεζα και ΤΑΙΠΕΔ), ενώ από τα 400 εκατ. ευρώ, ποσό 300 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθεί στην Εθνική Τράπεζα και τα υπόλοιπα 100 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Οι υπογραφές μπαίνουν τώρα, εννέα μήνες μετά το μπλόκο του Συμβουλίου της Επικρατείας στο αρχικό σχέδιο που προέβλεπε αυξημένη δόμηση έως 35.000 τ.μ. για έως 100 κατοικίες.

Τώρα, το καινούργιο σχέδιο, που προβλέπει το νέο ΕΣΧΑΔΑ και θα κατατεθεί εκ νέου προς έγκριση, αφορά το πολύ 13 πολυτελείς βίλες (στο 10% της δόμησης έναντι του αρχικού σχεδίου, αναφέρουν οι πληροφορίες από το ΤΑΙΠΕΔ), κάτι που εκτιμάται ότι δεν επηρεάζει τον χαρακτήρα της χερσονήσου στο Μικρό Καβούρι, αλλά, το κυριότερο, δεν μειώνει σύμφωνα πάντα με πηγές του ΤΑΙΠΕΔ, το αρχικό τίμημα.

Η έγκριση από το ΣτΕ αναμένεται εντός του επόμενου τριμήνου, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η πώληση της Αστήρ Παλλάς στο fund, βασικός μέτοχος του οποίου με ποσοστό 30% είναι ο τουρκικός όμιλος Dogus.

Ήδη, οι Τούρκοι διαθέτουν ισχυρές θέσεις σε ελληνικές μαρίνες, ελέγχοντας από κοινού με τον όμιλο Λάτση αυτή του Φλοίσβου, ενώ έχουν επίσης αποκτήσει βάσεις στη Λέσβο και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στο αραβοτουρκικό fund συμμετέχουν επίσης επενδυτικά κεφάλαια από το Αμπου Ντάμπι, το Ντουμπάι, το Κουβέιτ κ.α..

Πηγή: newmoney.gr