Διαμερίσματα 24 τετραγωνικών στη Νέα Υόρκη – Ξεπέρασαν τις 60.000 οι αιτήσεις

Gazzetta team
Διαμερίσματα 24 τετραγωνικών στη Νέα Υόρκη – Ξεπέρασαν τις 60.000 οι αιτήσεις
Η νέα εποχή στην κατασκευή κτιριακών συγκροτημάτων επιβάλει τον περιορισμό των χώρων στους απολύτως απαραίτητους - Ενοίκιο μικρότερο των 1.000 δολαρίων το μήνα.

Το μέλλον είναι... εδώ! Πιο σωστά, έχει αρχίσει να αποτυπώνεται στη μεγαλούπολη της Νέας Υόρκης, όπου έχει ξεκινήσει η κατασκευή του πρώτου κτιριακού συγκροτήματος, στο οποίο περιλαμβάνονται 55 πολυμορφικά διαμερίσματα 24 τετραγωνικών μέτρων. Η ζήτηση των συγκεκριμένων διαμερισμάτων, τα οποία απηχούν σε έναν – όχι και τόσο μακρινό πλέον – μελλοντικό τρόπο ζωής, έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, καθώς για τα 55 «σπιτάκια» κατατέθηκαν περισσότεροι από 60.000 αιτήσεις!

Το πρώτο κτιριακό συγκρότημα με διαμερίσματα από 24 έως 30 τετραγωνικά μέτρα, στα οποία θα περιλαμβάνεται επίπλωση και παροχές σπιτιών με τριψήφιο νούμερο τετραγωνικών μέτρων, ονομάζεται Carmel Place και θα είναι εννέα ορόφων. Το δε ενοίκιο θεωρείται εξαιρετικά οικονομικό για τα δεδομένα της αμερικανικής μεγαλούπολης, καθώς δεν θα ξεπερνά τα 1.000 δολάρια το μήνα.

Το μικρό διαμέρισμα διαθέτει τα πάντα


Οι 60.000 αιτούντες θα πάρουν μέρος σε μία μεγάλη κλήρωση, από την οποία θα προκύψουν οι – μόλις – 55 τυχεροί ενοικιαστές. Οι νικητές θα είναι σε θέση να μετακινηθούν στα νέα τους διαμερίσματα μέσα στον επόμενο μήνα, σίγουρα πάντως μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Επίσης θα κατασκευαστούν και άλλα μεγαλύτερα, σε αυτή τη φάση, διαμερίσματα, τα οποία πάντως, θα είναι στα μισά τετραγωνικά, απ' ότι είναι τα κλασικά στούντιο στη Νέα Υόρκη και το ενοίκιό τους θα είναι από 2.65ο δολάρια το μήνα, έως και 3.150 δολάρια.

Το σκεπτικό για τα «σπίτια σαν κουτιά παπουτσιών», όπως τα χαρακτηρίζουν, είναι απλό. Αρκετοί πολίτες νοικιάζουν ένα δωμάτιο σε διάφορα διαμερίσματα στην πόλη, έναντι 1.800 δολαρίων το μήνα, σε ξένους που έχουν απλά γνωρίσει μέσω ίντερνετ. Με το νέο αυτό τύπου διαμερίσματος παρέχεται η δυνατότητα της ενοικίασης ενός αυτοτελούς χώρου, με μικρότερο κόστος. «Η ζωή αλλάζει, οι συνήθειες αλλάζουν, η καθημερινότητα αλλάζει, οπότε πρέπει να αλλάξουν και οι προτεραιότητές μας», τόνισε ο υπεύθυνος του έργου.

Πηγή: protothema.gr