Η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής αποφασίζει για τον Γκ. Χαρδούβελη

Gazzetta team
Η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής αποφασίζει για τον Γκ. Χαρδούβελη
Ο φάκελος αναμένεται να παραπεμφθεί στην Δικαιοσύνη -Την περίοδο 2011 – 2012 δεν είχε υποβάλει δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης αν και ήταν υποχρεωμένος.

Η υπόθεση με το «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη εξετάζεται αυτή την ώρα από τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής. Σύμφωνα με μέλη της επιτροπής ο φάκελος αναμένεται να παραπεμφθεί στην Δικαιοσύνη καθώς την περίοδο 2011 – 2012 δεν είχε υποβάλει δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης αν και ήταν υποχρεωμένος. Υπενθυμίζεται ότι εκείνη την περίοδο ο κ. Χαρδούβελης ήταν διευθυντής του γραφείου του τότε πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.


Να σημειωθεί ότι την εξέταση είχε ζητήσει με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του στις 20-1-2015 ο πρώην προϊστάμενος για την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης καθώς μετά από έρευνα προέκυψε οτι:

- Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.

- Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν.


Πηγή: protothema.gr