Καμίνης για Αμβρόσιο: Καταδικαστέες τέτοιες απόψεις

Gazzetta team
Καμίνης για Αμβρόσιο: Καταδικαστέες τέτοιες απόψεις
«Πρέπει να βλέπουμε προσεκτικά που οδηγεί ο θρησκευτικός φανατισμός», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων

Για το σύμφωνο συμβίωσης, την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, αλλά και για το μουσουλμανικό τέμενος, μίλησε στο «mega», καταδικάζοντας τις απόψεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ο δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης.

«Είναι κάτι που υπερβαίνει το θέμα του γάμου προς το παρόν. Αυτό που υποστήριζα πάντα είναι ότι όταν υπάρχουν δύο συναινούντες ενήλικοι μες σώας τας φρένας και ο ένας δεν εκμεταλλεύεται τον άλλον και αποφασίζουν να κάνουν κάτι αφού κλείσουν την πόρτα μιας κρεβατοκάμαρας, αυτό αφορά αυτούς, δεν αφορά εμάς τους υπόλοιπους. Αν αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να προχωρήσουν και παραπέρα και να ενώσουν τις τύχες τους κατά κάποιο τρόπο, με τον τρόπο που προβλέπει το σύμφωνο συμβίωσης, κανείς δεν έχει λόγο να ανακατευτεί. Οι σκελετοί ευτυχώς έχουν βγει από την ντουλάπα. Οι ομοφυλόφιλοι βγαίνουν θαρρετά και δηλώνουν την ιδιαιτερότητά τους. Διαισθάνομαι ότι η θέση που θα πάρω για την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους θα είναι μάλλον θετική, αλλά θέλει μελέτη» σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ο δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης τόνισε: «Οποιαδήποτε εκδοχή μισαλλοδοξίας, ανθρώπινου μίσους, ρατσισμού και ξενοφοβίας, είναι βεβαίως καταδικαστέα. Πρέπει να βλέπουμε πάρα πολύ προσεκτικά, που οδηγεί ο θρησκευτικός φανατισμός».

Για το μουσουλμανικό τέμενος ανέφερε: «Ζούμε και περηφανευόμαστε ότι είμαστε ένας λαός ελεύθερος που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα περιλαμβάνουν και την θρησκευτική ελευθερία. Φυσικά είμαι υπέρ της άποψης να ιδρυθεί επιτέλους και να λειτουργήσει ένα τέμενος. Η ίδρυση ενός τεμένους θα βοηθήσει στο να ελεγχθούν οι δυνάμεις του μίσους».

Πηγή: protothema.gr