Στο Κέντρο Κράτησης στην Κόρινθο και το Ελληνικό οι μετανάστες

Gazzetta team
Στο Κέντρο Κράτησης στην Κόρινθο και το Ελληνικό οι μετανάστες
Επανέφερε τη λύση «Αμυγδαλέζας» η κυβέρνηση, καθώς στην Κόρινθο έχουν ήδη μεταφερθεί μετανάστες που προκάλεσαν επεισόδια στο Τάε Κβον Ντο - Υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία και μέχρι το Μάρτιο επιλέχθηκε ως λύση το Γήπεδο Χόκεϊ του Ελληνικού.

Στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Κόρινθο και το γήπεδο του χόκεϊ στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού κατέφυγε τελικά η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των παράνομων μεταναστών που μπαίνουν στην χώρα μέσω των προσφυγικών ροών και εγκλωβίζονται εδώ καθώς δεν μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη, λόγω των κλειστών συνόρων. Επανέρχεται έτσι η λύση τύπου «Αμυγδαλέζας», του κέντρου κράτησης της Αττικής δηλαδή, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε τόσο επιμελώς φροντίσει να κλείσει στην αρχή της πρώτης θητείας της.

Ήδη στο κέντρο της Κορίνθου ισχύουν έκτακτα μέτρα φύλαξης, με παρούσες ισχυρές δυνάμεις ακόμα και από την Αθήνα, καθώς εκεί μεταφέρθηκαν τελικά οι περίπου 150 μετανάστες που προκάλεσαν επεισόδια το τελευταίο διάστημα στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο και συνελήφθησαν. Πρόκειται για περίπου 150 Μαροκινούς, που πρόκειται να απελαθούν το επόμενο διάστημα. Τις τρεις τελευταίες ημέρες διμοιρίες της ΥΑΤ έχουν φύγει από την Αθήνα για να εκτελούν βάρδιες πρωί μεσημέρι και βράδυ ενώ από σήμερα θα εκτελούν υπηρεσία μόνο τις βραδινές ώρες καθώς οι πρωινές και απογευματινές θα καλύπτονται από άνδρες των Διευθύνσεων της Πελοποννήσου.

Την λειτουργία του κέντρου επιβεβαίωσε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, που παραδέχθηκε πως «στην Κόρινθο έχουν οδηγηθεί κάποιοι οικονομικοί μετανάστες προκειμένου να επιστραφούν στη συνέχεια στις χώρες προέλευσης τους. Για την Αμυγδαλέζα δεν εξετάζουμε αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο ανοίγματος, αλλά στην Κόρινθο έχουμε οδηγήσει οικονομικούς μετανάστες για το λόγο που σας είπα».

Εν τω μεταξύ, σήμερα το μεσημέρι θα κλείσει το Τάε Κβον Ντο για τους μετανάστες (χθες στον χώρο βρίσκονταν 1.200 άτομα) και θα λειτουργήσει και πάλι η Ολυμπιακή εγκατάσταση του χόκεϊ στο Ελληνικό όπου εκτιμάται ότι μπορούν να φιλοξενηθούν έως και 700 άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, χωρίς πάντως το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να διευκρινίζει τι θα γίνει με όσους ενδεχομένως δεν χωρέσουν. Μετά και τη δεύτερη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα με τους δημάρχους της περιοχής στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού προς το παρόν δεν προβλέπεται επέκταση των εγκαταστάσεων, ενώ το γήπεδο χόκεϊ θα χρησιμοποιηθεί έως τον Μάρτιο υπό τη φύλαξη της Ελληνικής Αστυνομίας, με την είσοδο και την έξοδο όσων μεταφέρονται εκεί να είναι ελεγχόμενες.

Πηγή: protothema.gr