Κινητοποιήσεις στον Κορυδαλλό για τη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής

Gazzetta team
Κινητοποιήσεις στον Κορυδαλλό για τη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής
Νέες κινητοποιήσεις από το Δήμο Koρυδαλλού και την επιτροπή αγώνα για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής αποφασίστηκαν για τις 17 Δεκεμβρίου και τις 12 Ιανουαρίου 2016, έξω από τη δικαστική αίθουσα των φυλακών, με αίτημα για μεταφορά της δίκης στο Εφετείο Αθηνών.


Το θέμα συζήτησαν όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση - συζήτηση για τους 7 μήνες από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση την αναγκαιότητα μεταφοράς της δίκης ανέδειξαν για μια ακόμα φορά τόσο ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, όσο και δικηγόρος Δημήτρης Ζώτος, εκ μέρους της πολιτικής αγωγής, οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Ψαρράς, ερευνητής και συγγραφέας για την δράση της Χρυσής Αυγής και Ελευθερία Κουμάντου εκ μέρους του Παρατηρητηρίου "Golden Dawn Watch" για τη δημοσιότητα και τη διαφάνεια της δίκης, καθώς και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ. Παρόντες ήταν και οι γονείς του Παύλου Φύσσα, Μάγδα και Τάκης Φύσσας. Τη συζήτηση συντόνισαν ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Κορυδαλλού Γιώργος Μακρυνός και η Κατερίνα Θωϊδου, δημοτική σύμβουλος Νίκαιας- Ρέντη και πρόεδρος του ΣΕΜ του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού ενημέρωσε ότι η νέα αίθουσα στο Εφετείο Αθηνών έχει ολοκληρωθεί, αλλά το υπουργείο εμμένει σε μια διελκυστίνδα με την ηγεσία του δικαστικού σώματος. Επίσης χαρακτήρισε κατώτερη των περιστάσεων, του ρόλου και των ευθυνών της, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αφού δεν τηρεί τη δέσμευση της για μεταφορά της δίκης τον Σεπτέμβριο στο Εφετείο Αθηνών. «Αλήθεια, πόσες φορές πρέπει να διακόψουμε τα μαθήματα για να κατανοήσουν οι του Υπουργείου το αυτονόητο;» αναρωτήθηκε ο κ.Κασιμάτης.

Το θέμα του τόπου διεξαγωγής ως σημαντικό παράγοντα αδιαφάνειας της δίκης ανέδειξαν επιπλέον όλοι οι ομιλητές, υπογραμμίζοντας τις δυσκολίες στην πρόσβαση για το κοινό, τους παράγοντες της δίκης και τους δημοσιογράφους. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι το γεγονός επιβεβαιώνει και η πλευρά των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι είναι αυτοί που επιθυμούν η δίκη να συνεχιστεί στον Κορυδαλλό.
Στη διάρκεια της συζήτησης αναδείχθηκαν και άλλα ζητήματα, όπως η απαγόρευση χρήσης τεχνικών μέσων για την τήρηση πρακτικών, για τη βιντεοσκόπηση, φωτογράφηση και κατάθεση αποδεικτικού υλικού, το κλίμα τρομοκρατίας εκ μέρους των κατηγορουμένων, οι επιθέσεις σε μάρτυρες κατηγορίας και δημοσιογράφους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής Ειρήνη Μεταξά, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής Κώστας Παπαδάκης και Θανάσης Καμπαγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Χριστοφορίδης, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί ΣύμβουλοιΓρηγόρης Γουρδομιχάλης και Παύλος Γερακάρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Βάϊος Μανώλης, η Δημοτική Σύμβουλος Κορυδαλλού, επικεφαλής της παράταξης «Πάμε Αλλιώς» Καίτη Κυλάκου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας- Ρέντη Κώστας Παπαδόπουλος, η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κορυδαλλού Ευγενία Μπατμάνογλου, το μέλος του Δ.Σ Ανδρέας Χατζάκης και ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά Θανάσης Διαβολάκης.

Πηγή: tovima.gr