Λεβέντης: «Mε είχαν για γραφικό και τώρα με βλέπουν ως ρυθμιστή»

Gazzetta team
Λεβέντης: «Mε είχαν για γραφικό και τώρα με βλέπουν ως ρυθμιστή»
Δε ξέρω τι ρόλο θα μου επιφυλάξει η ιστορία, απάντησε σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συμμετοχής του στην κυβέρνηση. Επέμεινε στην ανάγκη σχηματισμού οικουμενικής.

Επιφυλακτικός για την προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώνω. «Οι πολίτες μου λένε προς Θεού μη σε τυλίξει ο Τσίπρας» αποκάλυψε ο Βασίλης Λεβέντης, αλλά, όπως είπε, «δε ξέρω τι ρόλο μου επιφυλάσσει η ιστορία». Δε μου αρέσει να φεύγουν κάποιοι και εγώ να τους αναπληρώνω και δε θα αρέσει και στον ελληνικό λαό» προσέθεσε και ξεκαθάρισε ότι «τέτοια χάρη δε θα τους την κάνω».

Για το ασφαλιστικό επανέλαβε πως επιμένει στην περικοπή των υψηλών συντάξεων, παρά την επισήμανση των δημοσιογράφων στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι έχουν πληρώσει υψηλές εισφορές. Αυτή η μείωση αρκεί, ήταν η επόμενη ερώτηση. «Άκουγα το πρωί στο MEGA πως υπάρχουν 1,2 εκ διπλοσυνταξιούχοι» επισήμανε και ζήτησε να μπει οροφή 1500 ευρώ σε όλους τους Έλληνες.

«Όταν κανείς έχει εισόδημα 3000 ευρώ τι τα θέλει τα 1500» αναρωτήθηκε, αποδεχόμενος τη λογική να συνδεθεί η χορήγηση της σύνταξης με το συνολικό εισόδημα του δικαιούχου. Ερωτηθείς για τα όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «είπε την αλήθεια: Για ένα διάστημα με είχαν για γραφικό και τώρα με βλέπουν ως ρυθμιστή». Προς αποφυγή παρεξηγήσεων επανέλαβε ότι μιλά για οικουμενική κυβέρνηση.

Πηγή: protothema.gr