Επικοινωνιακή ρελάνς Τσίπρα ενάντια σε εγχώρια και… εξωγενή διαπλοκή

Gazzetta team
Επικοινωνιακή ρελάνς Τσίπρα ενάντια σε εγχώρια και… εξωγενή διαπλοκή
Οργή στο Μαξίμου για τη σύμπνοια αντιπολίτευσης, παράκεντρων εξουσίας και γερμανικού Τύπου.

Να ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους ενάντια στα κόμματα της αντιπολίτευσης αναμένεται σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέχεια της σφοδρής επίθεσης που εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της ψήφισης του προϋπολογισμού.

Στο Μέγαρο Μαξίμου συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα υπογράμμιζαν την Κυριακή με νόημα τη «σύμπνοια» που παρατηρείται μεταξύ του δημοσιεύματος της γερμανικής Welt και της στάσης που κρατούν πολλά ελληνικά Μέσα και κόμματα της αντιπολίτευσης, αφήνοντας αιχμές για υπόγειους διαύλους επικοινωνίας με στόχο τον εξαναγκασμό της κυβέρνησης να αφήσει τη θέση της προς όφελος μίας οικουμενικής, κάτι το οποίο όπως τόνιζαν επιδιώκει ανοιχτά και η εγχώρια διαπλοκή.

Η εξ' αναβολής συνέντευξη που θα παραχωρήσει το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, η οποία ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την περασμένη Πέμπτη αλλά αναβλήθηκε λόγω ίωσης που ταλαιπωρούσε τον Αλέξη Τσίπρα, εντάσσεται στο σχέδιο επικοινωνιακής αντεπίθεσης που επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου ενάντια σε διαπλοκή και αντιπολίτευση, καθώς στο κυβερνητικό επιτελείο συνεχίζουν να εκφράζονται έντονες αντιδράσεις και προβληματισμός από τη μία για τη στάση που κρατούν τα Μέσα και ο Τύπος απέναντι στις κυβερνητικές προσπάθειες και από την άλλη για τις εντεινόμενες πιέσεις και τα «προβοκατόρικα», όπως χαρακτηρίζονται, ξένα δημοσιεύματα που υποσκάπτουν το έργο της κυβέρνησης.

Η απόφαση για μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του πρωθυπουργού είχε ληφθεί εδώ και καιρό, ωστόσο το timing κρίθηκε πλέον κατάλληλο, μετά και την επίθεση που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και εν συνεχεία στην αναίμακτη ψήφιση του προϋπολογισμού κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης και της διαπλοκής.

Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του αναμένεται να υπογραμμίσει τις επιτυχίες μετά από σκληρές μάχες με τους δανειστές, τις οποίες σύμφωνα με το Μαξίμου «θάβει» η μεγάλη μερίδα του εγχώριου Τύπου, που συνεχίζει να πολεμά την κυβέρνηση με αιχμή του δόρατος τους ανοιχτούς φακέλους που υπάρχουν στη Δικαιοσύνη και το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί εκτενώς στο αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αποτροπή του κουρέματος των καταθέσεων που αποτελούσε έναν πραγματικό κίνδυνο για το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, τα κονδύλια για κοινωνικές δαπάνες που προβλέπονται στον νέο «σφιχτό» προϋπολογισμό του 2016, ο οποίος ψηφίζεται το βράδυ του Σαββάτου και τέλος το χρέος, η συζήτηση για το οποίο θα ανοίξει σύμφωνα και με τα λεγόμενα Ευρωπαίων αξιωματούχων θα αρχίσει από τον Γενάρη.

Την ίδια ώρα, στο κυβερνητικό επιτελείο ετοιμάζονται πυρετωδώς για το Ασφαλιστικό, το οποίο θα πρέπει να έχει κλείσει μέσα στον Δεκέμβριο και να έχει ψηφιστεί μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει ξεκινήσει ήδη ο διάλογος με το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και το «μασάζ» για να καμφθούν οι αμφιβολίες πολλών βουλευτών, την ώρα που παρά το ναυάγιο του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε εκ νέου μήνυμα πολιτικού διαλόγου στην αντιπολίτευση το βράδυ του Σαββάτου, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό δεν αποτελεί προσπάθεια εύρεσης στηριγμάτων και αποκλείοντας τα «σενάρια οικουμενικών κυβερνήσεων τα οποία απεργάζονται γνωστά παράκεντρα εξουσίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει στείλει σαφές μήνυμα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, ότι οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι αυτοί που θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να φέρουν εις πέρας την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, χωρίς να περιμένουν «δεκανίκια» που θα επωμιστούν το βάρος.

Στο κυβερνητικό επιτελείο με αυτόν τον τρόπο και με τον πολωτικό πολιτικό λόγο που υιοθετείται και θα ενταθεί μέχρι την ψήφιση των νομοσχεδίων που απορρέουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού, εκτιμούν ότι η κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών θα μπορέσει να προχωρήσει χωρίς απώλειες στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων.

«Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι αρραγής» αναφέρουν συνεργάτες του πρωθυπουργού, την ώρα που επαναλαμβάνουν πως τα σενάρια συναίνεσης αποτελούν παρελθόν. «Για μια ακόμη φορά, οι αμετανόητοι και εμμονικοί εχθροί της Ελλάδας παραπληροφορούν και σπεκουλάρουν», αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή «προκλητικά», όπως τα χαρακτηρίζει, δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

Σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Die Welt χαρακτηρίζει καταστροφικό το αποτέλεσμα των πολύμηνων διαπραγματεύσεων Ελλάδας – δανειστών, ενώ επικαλούμενη ευρωπαϊκούς διαπραγματευτικούς κύκλους αναφέρει ότι η πρώτη αξιολόγηση θα καθυστερήσει περαιτέρω και δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι.

Η κυβέρνηση τονίζει ότι «η Ελλάδα παρά τις επιθυμίες τους, που τις ονομάζουν προβλέψεις, υλοποιεί τις δεσμεύσεις της», σημειώνοντας ότι «η ανακεφαλαιοποίηση έκλεισε με μεγάλη επιτυχία και κανείς δεν μπορεί πια να εκβιάζει, ούτε με κούρεμα καταθέσεων, ούτε με Grexit».

«Εκτιμούσαν ότι θα ξαναφέρουν από το παράθυρο ό,τι δεν κατάφεραν τον περασμένο Ιούλιο. Απέτυχαν, και θα συνεχίσουν να αποτυγχάνουν. Είτε τους αρέσει, είτε όχι, θα πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι ο ελληνικός λαός επέλεξε κυβέρνηση που δεν είναι της αρεσκείας τους. Και το χειρότερο: Η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη της στην Ευρώπη. Περαστικά…», καταλήγει το Μαξίμου.

Πηγή: newsbeast.gr