Καμμένος: Χρέος να παλεύουμε όλοι μαζί για να ανορθώσουμε την πατρίδα

Gazzetta team
Καμμένος: Χρέος να παλεύουμε όλοι μαζί για να ανορθώσουμε την πατρίδα
«Στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε πρέπει να αναλογιζόμαστε και να θυμόμαστε, πως όποιες και αν είναι οι διαφορές μας υπάρχει κάτι πολύ βαθύτερο και ιερότερο που μας ενώνει, ότι είμαστε όλοι Έλληνες και έχουμε χρέος να παλεύουμε όλοι μαζί για να ανορθώσουμε την πατρίδα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

Την ανάγκη συστράτευσης και συνεννόησης όλων «για να ανορθώσουμε την πατρίδα μας», επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στο χαιρετισμό του κατά τον επίσημο εορτασμό του προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου και της επετείου των νικηφόρων ναυμαχιών των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-1913, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά.

«Στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε πρέπει να αναλογιζόμαστε και να θυμόμαστε, πως όποιες και αν είναι οι διαφορές μας υπάρχει κάτι πολύ βαθύτερο και ιερότερο που μας ενώνει, ότι είμαστε όλοι Έλληνες και έχουμε χρέος να παλεύουμε όλοι μαζί για να ανορθώσουμε την πατρίδα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας παράλληλα τους εκπροσώπους του συνόλου των πολιτικών κομμάτων που παρέστησαν στον εορτασμό ότι «επιδίωξή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι να υπάρχει απόλυτη συναίνεση στα θέματα της εθνικής μας άμυνας».

Επίσης, ο κ. Καμμένος παρατήρησε ότι «ασχέτως αν η οικονομική κρίση έχει πλήξει σοβαρά το εισόδημα των στελεχών μας, δεν έχει πλήξει το ηθικό και την ετοιμότητα του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και του συνόλου των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας» . «Αυτό ας το λάβουν πολύ σοβαρά υπ' όψη τους όσοι σκεφθούν ποτέ να επιβουλευθούν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας», διεμήνυσε.

Εξάλλου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στη ναυτική ισχύ που «έχει πρωταγωνιστική θέση στο χώρο όλου του ελληνισμού» και στην «έμφυτη ναυτοσύνη του Έλληνα», στον οποίο «χρωστάμε όχι μόνο την ελευθερία μας και την εθνική μας κυριαρχία, αλλά την υποχρέωση να μην υποστείλουμε ποτέ τις σημαίες και να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα κυρίαρχη, περήφανη και ανεξάρτητη. Η υποχρέωσή μας αυτή απέναντι στους ήρωες του παρελθόντος αλλά και τις γενιές του μέλλοντος, είναι σήμερα περισσότερο επιτακτική από ποτέ. Είναι μια ηθική και εθνική επιταγή».

Ο κ. Καμμένος εξήρε την προσφορά του εμπορικού Ναυτικού, «που με τα πλοία του μεταφέρει υπερήφανα την ελληνική σημαία σε όλους τους ωκεανούς και σε όλα τα σημεία της Υδρογείου, ως μόνιμοι πρεσβευτές της χώρας», και των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, «που κάθε μέρα παλεύουν για να διασώσουν την ανθρώπινη ζωή».

Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, ο μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλειος Λεβέντης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι τοπικές αρχές κ.ά. επίσημοι.

Πηγή: naftemporiki.gr