Ο μακελάρης του Παρισιού είχε ταξιδέψει στη Βρετανία

Gazzetta team
Ο μακελάρης του Παρισιού είχε ταξιδέψει στη Βρετανία
Δύο βρετανικές πόλεις επισκέφθηκε ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο εγκέφαλος πίσω από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, νωρίτερα μέσα στην χρονιά.

Όπως αναφέρει ο Guardian ο Αμπαούντ βρέθηκε στο Λονδίνο και από εκεί ταξίδεψε για το Μπέρμιγχαμ, πριν επιστρέψει πίσω στην Ευρώπη. Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι ο τρομοκράτης πραγματοποίησε αυτά τα ταξίδια παρά το γεγονός ότι ο συναγερμός (για τρομοκρατική επίθεση) ήταν ήδη σε υψηλά επίπεδα, και τονίζει ότι αν και είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό και διεθνές ένταλμα για τη σύλληψή του, εκείνος κατάφερνε ανενόχλητος να ταξιδεύει σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στις δύο πόλεις που επισκέφθηκε ο μακελάρης του Παρισιού ήρθε σε επαφή με άτομα τα οποία σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές είναι ύποπτα καθώς είτε σκόπευαν είτε έχουν την δυνατότητα να σχεδιάσουν ή να συνδράμουν σε μία τρομοκρατική επίθεση ενάντια της Μεγάλης Βρετανίας.

Λίγους μήνες μετά την επίσκεψή του, ο Αμπαούντ πραγματοποίησε τις επιθέσεις που κόστισαν τη ζωή σε 130 άτομα.

Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο πώς κατάφερε να μεταβεί στη Βρετανία, ενώ οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας ερευνά όλα τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή.


Πηγή: iefimerida.gr