Η συνάντηση Νταβούτογλου- Ανασταδιάδη με μεσολαβητή τον Γιούνκερ (pic)

Gazzetta team
Η συνάντηση Νταβούτογλου- Ανασταδιάδη με μεσολαβητή τον Γιούνκερ (pic)
Δείτε τη φωτογραφία, την οποία «ανέβασε» στο Twitter ο εκπρόσωπός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς

Ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες εμφανίζονται διατεθειμένοι να ανοίξουν τους προσεχείς μήνες τα κεφάλαια για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια προοπτική που δεν χαροποιεί ιδιαίτερα τη Λευκωσία, οι ηγέτες της Τουρκίας και της Κύπρου συναντήθηκαν σήμερα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας με... μεσολαβητή τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.



Στην παρακάτω φωτογραφία, την οποία «ανέβασε» το βράδυ της Κυριακής στο Twitter ο εκπρόσωπός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, απεικονίζονται οι κ.κ. Νταβούτογλου, Γιούνκερ και Αναστασιάδης να συζητούν στο πλαίσιο της Συνόδου.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός φαίνεται, πάντως, χαμογελαστός και ιδιαίτερα ευδιάθετος στη συγκεκριμένη φωτογραφία, σε αντίθεση με τους κ.κ. Αναστασιάδη και Γιούνκερ, όλα αυτά την ώρα που η Άγκυρα να προσπαθεί να πάρει τα μεγαλύτερα ανταλλάγματα από την ΕΕ, προκειμένου να συμβάλλει στη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Μάλιστα, σε δηλώσεις του νωρίτερα την Κυριακή ο κ. Νταβούτογλου είπε πως η χώρα του είναι ένα Ευρωπαϊκό έθνος με κοινούς στόχους και κοινό μέλλον με αυτό της υπόλοιπης Ευρώπης.

«Είναι επιθυμία μας να βρισκόμαστε εντός της Ευρωπαϊκής οικογένειας και είμαστε σίγουροι πως η Τουρκία θα είναι επιτυχία στην Ευρώπη», δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, ενώ εκτίμησε πως υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των δύο πλευρών στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και κατά όλων των απειλών.

Το tweet του κ. Σχοινά

Πηγή: protothema.gr