Γαλλία: Νέα στοιχεία για τους βομβιστές και την προετοιμασία τους

Gazzetta team
Γαλλία: Νέα στοιχεία για τους βομβιστές και την προετοιμασία τους
Σε Σύρο, μέλος του τακτικού στρατού που σκοτώθηκε πριν πολλούς μήνες, φαίνεται να αντιστοιχεί το πρόσωπο που εμφανίζεται στο συριακό διαβατήριο που βρέθηκε κοντά σε έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας που συμμετείχαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι αναφέρει σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο.
Το διαβατήριο φαίνεται να έχει εκδοθεί στο όνομα Άχμαντ αλ Μοχάμαντ, έναν άνδρα που γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 1990 στην Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας.

Η πηγή του πρακτορείου κάνει λόγο για δύο ενδεχόμενα: είτε κάποιος βρήκε το διαβατήριο αυτό, είτε πρόκειται για ένα πλαστό έγγραφο το οποίο δημιουργήθηκε βασιζόμενο σε ένα πραγματικό πρόσωπο.

Επίσης, ένας πρόσφυγας που καταγράφηκε στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου χρησιμοποίησε διαβατήριο με ίδια στοιχεία.

Ο κάτοχός του, η πραγματική ταυτότητα του οποίου ελέγχεται, έφυγε από την Ελλάδα και λίγες ημέρες αργότερα εντοπίστηκε για τελευταία φορά στην Κροατία.

Παράλληλα, ένα αυτοκίνητο το οποίο ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκε στην προετοιμασία των τρομοκρατικών επιθέσεων εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης στη γαλλική πρωτεύουσα, όπως ανακοίνωσαν αστυνομικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Συγκεκριμένα, πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για ένα μαύρο Clio, το οποίο βρέθηκε στην πλατεία Αλμπέρ-Καν στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού.

«Το αυτοκίνητο αυτό είχε εντοπιστεί στον αυτοκινητόδρομο Α1 (που εξυπηρετεί τη βόρεια Γαλλία) στο πλαίσιο αυτών που θα μπορούσαν να είναι οι προπαρασκευαστικές επαφές μεταξύ Παρισιού και Βελγίου», διευκρίνισε μία πηγή.

«Παρόλα αυτά μόνο η εξέταση του αυτοκινήτου από το εγκληματολογικό εργαστήριο μπορεί να καθορίσει» αν ισχύουν όλα αυτά, τόνισε μια άλλη αστυνομική πηγή.

Το αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο εν μέρει πάνω σε μια διάβαση πεζών έχει πινακίδες Βελγίου, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Μετά τις έρευνες για την πιθανότητα το όχημα να είναι παγιδευμένο με εκρηκτικά ελέγχεται πλέον από το εγκληματολογικό εργαστήριο.

Πηγή: kathimerini.gr