Δεκτό το αίτημα των ισπανικών αρχών για έκδοση φερόμενου μέλους των «Hells Angels»

Gazzetta team
Δεκτό το αίτημα των ισπανικών αρχών για έκδοση φερόμενου μέλους των «Hells Angels»
Ο 49χρονος κατηγορείται για περιπτώσεις εκβιασμών, σεξουαλική εκμετάλλευση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις, διακίνηση ναρκωτικών, υπεξαίρεση και παραχάραξη εγγράφων

Δεκτό έκανε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης το αίτημα των Ισπανικών Αρχών για έκδοση ενός 49χρονου Έλληνα, που φέρεται ως μέλος της διεθνούς λέσχης μοτοσικλετιστών «Hells Angels», πυρήνες των οποίων έχουν κατηγορηθεί σε διάφορες χώρες για εγκληματική δραστηριότητα.

Ο 49χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούνιο στο διαμέρισμά του στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Προηγήθηκε αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ύστερα από πληροφορία των Αρχών της Γερμανίας. Όπως έγινε γνωστό, σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των Ισπανικών Αρχών Ασφαλείας.

Σύμφωνα δε με τα διαβιβαστικά έγγραφα, ο 49χρονος κατηγορείται για περιπτώσεις εκβιασμών, σεξουαλική εκμετάλλευση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις, διακίνηση ναρκωτικών, υπεξαίρεση και παραχάραξη εγγράφων. Οι δε πράξεις φαίνεται ότι τελέστηκαν το 2011 στην Ισπανία.

Ο ίδιος υποστήριξε -ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης που εξέτασε την υπόθεση- ότι δεν έχει καμία σχέση με τις παραπάνω κατηγορίες και απόρησε γιατί οι Ισπανοί ζητούν την έκδοσή του.

Δεν έπεισε όμως τους εφέτες που ομόφωνα αποφάσισαν να τον εκδώσουν. Μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος.

Πηγή protothema.gr