Μοσκοβισί: Θα συζητήσουμε για το χρέος μετά την αξιολόγηση

Gazzetta team
Μοσκοβισί: Θα συζητήσουμε για το χρέος μετά την αξιολόγηση
Το μήνυμα του Επιτρόπου Οικονομικών της Ε.Ε. από το Περού.

Αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση θα ανοίξει και η συζήτηση για το χρέος, ξεκαθάρισε ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, δήλωσε βέβαιος για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα. «Δεν μπορώ να πω ότι είναι κάτι δεδομένο αλλά δεν έχω αμφιβολία ότι το ΔΝΤ, που συμμετέχει σήμερα, θα συμμετέχει και αύριο» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας στην Λίμα του Περού, Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ανοιχτή στο ενδεχόμενο να παραμένει στην ηγεσία του ΔΝΤ για δεύτερη θητεία. Η πρώτη ολοκληρώνεται τον Ιούλιο του 2016.

«Είμαι ανοιχτή στο ενδεχόμενο να μην είναι η τελευταία μου Σύνοδος, αλλά δεν πρόκειται για μία απόφαση, την οποία θα λάβω εξ ολοκλήρου εγώ» δήλωσε και συνέχισε: «Έχω υπηρετήσει το ΔΝΤ όσο καλύτερα μπορούσα», είπε, αλλά εναπόκειται στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου να εγκρίνει την παραμονή της στη θέση της διευθύντριας.


Πηγή: newsbeast.gr