Παραίτηση στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών

Gazzetta team
Παραίτηση στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών
Σε περίοδο εσωτερικής αναταραχής φαίνεται ότι έχει εισέλθει το υπουργείο Εξωτερικών, μετά και την γνωστοποίηση πως ένας υψηλόβαθμος διπλωμάτης παραιτήθηκε από τη θέση του, ενώ το ενδεχόμενο να πράξουν αναλόγως σκέφτονται και άλλοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες την παραίτησή του κατέθεσε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του υπουργείου κ. Μιχ. Σπινέλλης, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπό παραίτηση τελεί και ο ΓΓ κ. Δ. Παρασκευόπουλος.

Οι δύο έμπειροι διπλωμάτες είχαν συνοδεύσει τον κ. Κοτζιά και στο πρόσφατο ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, ενώ βρίσκονταν στις θέσεις αυτές και κατά την πρώτη κυβερνητική περίοδο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη συμβαίνει λίγες ώρες μετά την κοινοβουλευτική ανάδειξη (από την κ. Ντόρα Μπακογιάννη) του ζητήματος της απομάκρυνσης της κ. Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου από την Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην ΕΕ. Το ζήτημα της κ. Παπαδοπούλου ανέδειξε στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ο βουλευτής του Ποταμιού κ. Χ. Θεοχάρης.

Πηγή: kathimerini.gr