Αιχμές και αμηχανία ανάμεσα σε Βούτση–Κωνσταντοπούλου

Gazzetta team
Αιχμές και αμηχανία ανάμεσα σε Βούτση–Κωνσταντοπούλου
Ο κ. Βούτσης παρέλαβε από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου σε μια τυπική και αμήχανη διαδικασία παράδοσης - παραλαβής.

Η χειραψία των δύο πολιτικών ήταν παγωμένη, ενώ η κ. Κωνσταντοπούλου φρόντισε να τονίσει ότι: «Κρινόμαστε από την ιστορία». Ωστόσο η απάντηση ήταν άμεση από την κ. Βούτση ο οποίος επεσήμανε: «Κρινόμαστε καθημερινά από το λαό και κάποια στιγμή απ την ιστορία».

Η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ακόμη ότι περιμένει να συνεχιστεί το έργο της μέσω των επιτροπών, αλλά ο κ. Βούτσης σημείωσε πως η νέα Βουλή θα αποφασίσει για τις Επιτροπές...

Όπως ανέφερε η τέως Πρόεδρος της Βουλής: «Σας παραδίδω την προεδρεία της Βουλής έχοντας την τιμή να χω προσπαθήσει να υλοποιήσω όλα εκείνα στα οποία αναφέρθηκα στην εναρκτήρια ομιλία μου στις 6 Φεβρουάριου. Είναι τιμή επίσης η ολοκλήρωση μίας θητείας σε μία βουλή που θεωρήθηκε εμπόδιο ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων. Αποτελεί προσωπική επιπροσθέτως τιμή πως δεν παρέδωσα τα κλειδιά της ελληνικής βουλής στους δανειστές. Σας παραδίδω επίσης το έργο επιτροπών και ομάδων οι οποίες προσπάθησαν πολύ τους τελευταίους επτά μήνες για το καλό και το δίκαιο του ελληνικού λαού».

Στη συνέχεια η κυρία Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε «Θα με βρείτε αρωγό σας, στην προσπάθεια για ολοκλήρωση και την ενίσχυση των παραπάνω διαδικασιών δεν θα είμαι όμως αρωγός σε διαδικασίες κατάλυσης της δημοκρατίας. Καλή επιτυχία, όλους θα μας κρίνει η ιστορία» κατέληξε η απερχόμενη Πρόεδρος της Βουλής.

Πηγή: newsbeast.gr