Φορολογικές δηλώσεις: Σιωπηρή παράταση μέχρι Κυριακή βράδυ

Gazzetta team
Φορολογικές δηλώσεις: Σιωπηρή παράταση μέχρι Κυριακή βράδυ
«Παράθυρο» για να υποβάλουν την δήλωση Ε1 χωρίς πρόστιμα, ακόμα και αν ήδη έχασαν τις προθεσμίες, φαίνεται ότι ανοίγει σιωπηρώς -και προεκλογικώς- το υπουργείο Οικονομικών.

Η καταληκτική διορία έληξε μεν τυπικά Παρασκευή μεσάνυχτα αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, για τις δηλώσεις που θα υποβληθούν από σήμερα μέχρι την Κυριακή το βράδυ στο σύστημα Taxisnet , έχει δοθεί άνωθεν εντολή να μην επιβληθούν πρόστιμα.

Αν και δεν αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών, πηγές λογιστών ανέφεραν πως σιωπηρά έχουν λάβει την ίδια διαβεβαίωση, ότι δηλαδή η μοναδική επιβάρυνση που θα υπάρξει για αυτές τις δηλώσεις -εφόσον φυσικά προκύψει χρεωστικό εκκαθαριστικό- θα είναι η προσαύξηση καθυστέρησης 0,73% επί του οφειλόμενου φόρου.

Οι ίδιες πηγές μάλιστα διευκρίνιζαν σχετικά με τα διαδικαστικά πρόστιμα του άρθρου 54 του Κ.Φ.Δ. (100, 250 και 500 ευρώ) που τυχόν εμφανιστούν στο Taxisnet με την εκπρόθεσμη υποβολή των δηλώσεων το Σαββατοκύριακο, ότι ...θα υπάρξει και νομοθετική διάταξη, μετά τις εκλογές, που θα τακτοποιεί το ζήτημα και θα διαγράφει τα διοικητικά πρόστιμα.

Προφανώς όμως, κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει επακριβώς τι θα συμβεί μετά το πέρας των εκλογών με τη νέα κυβέρνηση, αλλά ούτως ή άλλως οι νόμιμες διορίες έχουν παρέλθει, οπότε όσοι σπεύσουν δεν έχουν να χάσουν και πολλά ενώ μπορεί να ...γλιτώσουν τα πρόστιμα.

Πηγή protothema.gr