Βρετανία: Το φάντασμα της Άννας Μπολέιν εμφανίστηκε σε τουρίστα! (pics & vid)

Gazzetta team
Βρετανία: Το φάντασμα της Άννας Μπολέιν εμφανίστηκε σε τουρίστα! (pics & vid)
Ήταν η δεύτερη σύζυγος του βασιλιά Ερρίκου του Η' της Αγγλίας - Μαρτυρίες αναφέρουν ότι το φάντασμα της βασίλισσας, που αποκεφαλίστηκε για αιμομιξία και μαγεία, πλανάται στους χώρους του κάστρου που πέρασε τα παιδικά της χρόνια, στο Κεντ.

Το φάντασμα της Άννας Μπολέιν, της δεύτερης συζύγου του βασιλιά της Αγγλίας, Ερρίκου του Η', έχει στοιχειώσει για τα καλά τους χώρους του κάστρου Hever στο Κεντ της Βρετανίας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, επισκέπτες του κάστρου, που σήμερα λειτουργεί ως συνεδριακό κέντρο, αλλά παραμένει ανοιχτό για το κοινό, έχουν κατά καιρούς αναφέρει, ότι έχουν εντοπίσει το φάντασμα της βασίλισσας να κόβει βόλτες μέσα στο κάστρο ή κοντά στην μεγάλη βελανιδιά, όπου φλέρταρε με τον βασιλιά Ερρίκο ή ακόμα να περπατά πάνω στην γέφυρα του ποταμού Eden.



Όμως, πρόσφατα, ο 26χρονος Βρετανός Liam Archer, που επισκέφθηκε το κάστρο με την οικογένειά του, πήγε την ιστορία με το φάντασμα της αποκεφαλισμένης βασίλισσας, ένα βήμα παραπέρα, αφού δηλώνει ότι όχι μόνο είδε μια παράξενη ομίχλη μέσα στο δωμάτιο προσευχής του κάστρου, αλλά φωτογράφησε και το χέρι της Άννας Μπολέιν, που στην επίμαχη φωτογραφία δείχνει προς την καμινάδα!



Ο νεαρός Βρετανός, από το δυτικό Σάσεξ, έδωσε στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες που τράβηξε μέσα στο κάστρο και ανέφερε, ότι όταν επέστρεψε στο σπίτι του και τις παρατήρησε με προσοχή διαπίστωσε ότι στη φωτογραφία που έβγαλε στους διαδρόμους του κάστρου, εικονίζεται το χέρι του φαντάσματος της βασίλισσας, που με το μεγάλο δάχτυλο δείχνει προς την καμινάδα, ένα γεγονός που ο 26χρονος το ερμηνεύει με τον δικό του τρόπο.

«Στην αίθουσα προσευχής υπήρχε ομίχλη, αλλά εκείνη την στιγμή δεν έδωσα προσοχή. Ένιωσα μια άγνωστη δύναμη να με τραβάει μέσα στους χώρους του κάστρου. Δεν μπορούσα να τη δω, αλλά σίγουρα μπορούσα να την αισθανθώ. Δεν ήξερα τι να υποθέσω, γιατί μέχρι εκείνη την στιγμή δεν πίστευα στα φαντάσματα, αλλά τώρα είμαι σίγουρος ότι είναι εκείνη. Πιστεύω ότι υπάρχει κάτι ιστορικά σημαντικό μέσα στο τζάκι και θέλει να το ανακαλύψω», δήλωσε στον βρετανικό Τύπο ο Liam Archer.



Το 1903, το κάστρο αγοράστηκε από τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο William Waldorf Astor και σήμερα είναι ιδιοκτησία της βρετανικής εταιρείας Broadland Properties Limited.

Πηγή: protothema.gr