Συσκέψεις στη Βρετανία για τις επιπτώσεις από το ελληνικό δημοψήφισμα

Gazzetta team
Συσκέψεις στη Βρετανία για τις επιπτώσεις από το ελληνικό δημοψήφισμα
«Ότι και αν αποφασίσει η Ελλάδα, η Βρετανία έχει προετοιμαστεί» αναφέρει ο κεντρικός τραπεζίτης.

«Νομίζω ότι κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολία ότι η ελληνική κατάσταση θα έχει αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή οικονομία, το οποίο έχει αντίκτυπο και σε εμάς. Δεν μπορούμε να έχουμε ανοσία σε αυτές τις εξελίξεις» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όζμπορν σε συνέντευξή του στο BBC, υπογραμμίζοντας ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα έχει "ανοσία" στις όποιες οικονομικές αναταράξεις ή τον όποιο αναβρασμό στις αγορές που θα ακολουθήσει την ψηφοφορία του δημοψηφίσματος».

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, τόνισε ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον θα έχει σύσκεψη με τον επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας και άλλους αξιωματούχους, ώστε να εκτιμήσουν τις επιπτώσεις που θα έχει το δημοψήφισμα στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη, η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας προειδοποίησε ότι υπάρχει επιδείνωση του outlook της οικονομικής σταθερότητας του Ηνωμένου Βασιλείου, λόγω της αστάθειας στην Ελλάδα.

Ο Μαρκ Κάρνεϊ, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας υπογράμμισε πως «ότι και αν αποφασίσει η Ελλάδα, η Βρετανία έχει προετοιμαστεί».

Πηγή: newsbeast.gr