Κωνσταντοπούλου: «Δεν είναι αγώνας καταθέσεων, αλλά αγώνας ελευθερίας»

Gazzetta team
Κωνσταντοπούλου: «Δεν είναι αγώνας καταθέσεων, αλλά αγώνας ελευθερίας»
«Σε περίπτωση δεν που υπερισχύσει το ναι θα πράξουμε αναλόγως δεν είμαστε καρεκλοκένταυροι» δήλωσε ακόμη η πρόεδρος της Βουλής.

Ο αγώνας που δίνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένας αγώνας καταθέσεων αλλά ένας αγώνας υπαρξιακός, αγώνας ελευθερίας σημείωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ενώ διευκρίνισε τι θα γίνει σε περίπτωση που υπερισχύσει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα αναφέροντας «χαρακτηριστικά εμείς δεν είμαστε καρεκλοκένταυροι»

«Εδώ και πέντε χρόνια ακούμε αναλύσεις οι οποίες αναφέρονται στο timing, όπως για παράδειγμα όταν ο κ. Σαμαράς το 2012, δεν ψήφισε την εξεταστική για τα μνημόνια. Οι υπερασπιστές του ναι έχουν πρόβλημα γιατί έχουν δημιουργήσει το δυσθεώρητο χρέος και δεν θέλουν να λογοδοτήσουν. Η κυβέρνηση η σημερινή δεν έχει τέτοιες δεσμεύσεις θέλει να απελευθερώσει την κοινωνία από αυτό χρέος που το δημιούργησαν αυτοί που σήμερα σας καλούν να ψηφίσετε ναι, δηλαδή όλοι εκείνοι που προφασίζονται ότι υπερασπίζονται την Ευρώπη ενώ υπερασπίζονται τα ιδιωτικά τους συμφέροντα φαλκιδεύοντας την λαϊκή εντολή» ανέφερε η κ. Κωσνταντοπούλου ερωτηθείς για την επιλογή του δημοψηφίσματος την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Ερωτηθείσα για το αν ψηφιστεί το όχι, το χρέος θα πάψει να υπάρχει κι αν υπάρχει εγγύηση των καταθέσεων η κ. Κωνστνατοπούλου απάντησε «Βλέπω πολλά χρόνια τώρα ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια οι οποίοι δεν προβλήθηκαν τόσο από εκείνους που τώρα μιλούν γα τους ανθρώπους στα ΑΤΜ. Η δημοκρατία και η ελευθερία είναι πολύτιμα πράγματα και δεν αποτιμώνται σε ευρώ. Ας μην ευτελίζουμε αυτόν τον αγώνα, είναι ένας αγώνας υπαρξιακός, αυτοί που θέλουν να τον ευτελίσουν σε έναν αγώνα για τις καταθέσεις δεν είναι εκείνοι που αγωνιούν για τη ζωή τους. Η αγωνία που εγώ εισπράττω είναι αν θα μπορέσουμε να χαράξουμε έναν άλλο δρόμο, η επίπλαστη αγωνία για τις καταθέσεις είναι ένα ευτελές ζήτημα. Αυτό που πιστεύω ότι οι πολίτες θα λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους είναι ότι οι μεγάλες ανατροπές έγιναν όταν οι λαοί πίστεψαν στις δυνάμεις τους διεκδίκησαν και πάλεψαν. Κατά το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, εάν εφαρμοστεί, οι καταθέσεις όλες είναι εγγυημένες. Κατά το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο είναι επίσης εγγυημένη, η παραβίαση εναντίων του ελληνικού πληθυσμού που γίνεται σήμερα. Η παραβίαση του ευρωπαϊκού πλαισίου, η οποία έγινε και το 2013 στην Κύπρο και το είχε επιτρέψει τότε και η Ελλάδα. Αν επιτραπεί και σήμερα θα ξαναγίνει και στο μέλλον και αυτό αφορά όλη την Ευρώπη.

Η πρόεδρος της βουλής μάλιστα υπογράμμισε πως «αυτοί οι οποίοι λυσούν για το ΝΑΙ, λυσούν για να ρίξουν αυτή την κυβέρνηση που έδωσε λόγο στο λαό που υπερασπίστηκε την κοινωνία». Σε περίπτωση δεν που υπερισχύσει το ναι σημείωσε πως η κυβέρνηση θα πράξει όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Εμείς δεν είμαστε καρεκλοκένταυροι» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα για την τελευταία πρόταση του πρωθυπουργού η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως «ο πρωθυπουργός κάνει τα πάντα προκειμένου να υπάρξει μια συνθήκη ελευθερίας και δημοκρατίας και προκειμένου σε συνθήκες ελευθερίας να ψηφίσουν οι πολίτες την Κυριακή. Ο αγώνας μας δεν είναι οικονομικός αλλά Ο λαός είναι περήφανος για τα όχι που έχει πει μέσα στα χρόνια. Το ΟΧΙ θα δείξει ότι το μέλλον ανήκει στα χέρια λαών και κοινωνιών. Με το όχι θα ανοίξει ένας νέος δρόμος στην Ευρώπη, αυτοί που τον φοβούνται είναι οι απερχόμενες δυνάμεις στην Ευρώπη, τον εκβιασμό αυτό τον έχουν ιδρύσει οι πολιτικές δυνάμεις του Σαμαρά και του Βενιζέλου».

Πηγή: newsbeast.gr