Politico: Η Ελλάδα χρεοκοπεί – Αυτή τη φορά το εννοούν

Gazzetta team
Politico: Η Ελλάδα χρεοκοπεί – Αυτή τη φορά το εννοούν
Η τρέχουσα προειδοποίηση πως η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει το ΔΝΤ είναι διαφορετική από τις προηγούμενες σημειώνει το politico.eu. Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα σε κείμενο με τίτλο «Ελλάδα: Αυτή τη φορά το εννοούμε» η Ελλάδα η χώρα έχει όντως ξεμείνει από χρήματα και δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της απέναντι στο Ταμείο για τον Ιούνιο.

Το Politico παίρνει ως απόδειξη τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση, πως δεν υπάρχουν τα απαραίτητα χρήματα.

Παραθέτει, ακόμη, τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη στο BBC, όταν ο Ελληνας υπουργός τόνισε ότι η Αθήνα έχει κάνει όσα βήματα χρειάστηκαν και ίσως να μην μπορέσει να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της εάν δεν κάνουν πίσω και οι πιστωτές.

Την ίδια ώρα, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα, οι φόβοι για την σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος αυξάνονται. Αν και καταγράφηκε η υποχώρηση στις εκροές καταθέσεων τον Μάρτιο, ακόμη και μια αχνή ένδειξη ότι θα υπάρξει Grexit μπορεί να οδηγήσει σε bank run και με μεγάλη ταχύτητα.

Επιπλέον, το Politico σημειώνει ότι οι δανειστές έχουν ήδη κάνει ένα βήμα πίσω αποδεχόμενοι χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, ωστόσο, δεν υπάρχει ευελιξία ώστε να αφήσουν την ελληνική κυβέρνηση να κάνει πίσω από υφεσιακές πολιτικές αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό και κάνοντας παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας.

Αυτά τα θέματα, ωστόσο, βρίσκονται στην καρδιά των υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και των ψηφοφόρων τονίζει η ιστοσελίδα.

Πηγή: koolnews.gr