Δαχτυλίδι και στα… γόνατα – Ομόφυλες στην Ιρλανδία γιόρτασαν το «ναι» με ιεροτελεστική πρόταση γάμου (vid)

Gazzetta team
Δαχτυλίδι και στα… γόνατα – Ομόφυλες στην Ιρλανδία γιόρτασαν το «ναι» με ιεροτελεστική πρόταση γάμου (vid)
Η Κουίρ Μπίλι, 41 ετών, πιάνει στοργικά τα χέρια της συντρόφου της προτού γονατίσει και βγάλει από την τσέπη της το δαχτυλίδι των αρραβώνων. Η 26χρονη Κέιτ Στόικα πνίγει με το χέρι της μια κραυγή ενθουσιασμού και καθώς οι παρευρισκόμενοι επευφημούν τη σκηνή βυθίζεται στην αγκαλιά της αγαπημένης της.

Με αυτό τον τρόπο έγινε αποδεκτή η πρώτη πρόταση ομόφυλου γάμου στην Ιρλανδία μετά το σχετικό «ναι» στη δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στη χώρα την Παρασκευή.

Η πρόταση έγινε στην πόλη Λίμερικ λίγα μόλις λεπτά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και το τελετουργικό ήταν ξεκάθαρα προσχεδιασμένο καθώς βιντεοσκοπήθηκε για να ανέβει στα social media, την ώρα που «κομπάρσοι» έραιναν με άσπρα και κόκκινα ροδοπέταλα το ζευγάρι.

Η Μπίλι και η Κέιτ που φορούσαν μπλουζάκι με την επιγραφή «Ναι Ισότητα» πόζαραν ακολούθως για να φωτογραφηθούν εν μέσω πανηγυρισμών.

«Η Ιρλανδία είπε ναι! Το Λίμερικ είπε ναι! Πιο σημαντικό ότι η Κέιτ Στόικα είπε ναι!», έγραψε η Μπίλι λίγα λεπτά αργότερα στο λογαριασμό της στο Twitter. Οι δύο γυναίκες έχουν σχέση περισσότερο από έξι χρόνια και το τελευταίο διάστημα συζούσαν.

Πηγή: koolnews.gr