Ολομέτωπη επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση

Gazzetta team
Ολομέτωπη επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση
Η Νέα Δημοκρατία δεν δίνει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση, διαμήνυσε ο πρόεδρος τού κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, επιρρίπτοντας -για άλλη μία φορά- τις ευθύνες για τα δεινά της χώρας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αγνοώντας, λοιπόν, τη στάση των δανειστών της χώρας ή τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων, ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τον πρωθυπουργό να πάψει -όπως είπε- να παραμένει αιχμάλωτος στις ακραίες συνιστώσες του και τον κάλεσε «να σταθμίσει τις ευθύνες του» και «να αφήσει τα ψέματα του». Είπε ακόμη ότι δεν δέχεται μαθήματα ευρωπαϊσμού και μίλησε για φοροκαταιγιδα αλλά και για θράσος όπως είπε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για τον απολογισμό των 100 ημερών.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι «η χώρα βουλιάζει στην ασφυξία» και εκτίμησε ότι «μας πάνε σε ένα νέο μνημόνιο» συμπληρώνοντας ότι η μη πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ σημαίνει πιστωτικό γεγονός», ενώ έκανε λόγο για «απίστευτα ψέματα με τα οποία κέρδισαν τις εκλογές».

Μιλώντας από το Ηράκλειο της Κρήτης, στην περιφερειακή συνδιάσκεψη του κόμματος του με θέμα την ανάπτυξη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε ότι η χώρα δεν αντέχει ούτε εκλογές ούτε δημοψήφισμα και έκανε λόγο για εθνική συνεννόηση και αλλαγή πολιτικής, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε ποιους θα απευθύνει τη σχετική πρόσκληση.

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της πολιτικής που είχε ακολουθήσει η δική του κυβέρνηση, κάνοντας ένα απολογισμό και λέγοντας ότι το mail Χαρδούβελη, μπροστά σε όσα προτείνει η κυβέρνηση, είναι νοσταλγική ανάμνηση.

Σημειώνεται πως ο κ. Σαμαράς συνεχίζει τις επιθέσεις τους κατά της κυβέρνησης, τη στιγμή που είναι ανοιχτά εσωκομματικά μέτωπα εντός της Ν.Δ. Πρόσφατα ο πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας έθεσε εμμέσως θέμα ηγεσίας, μιλώντας για το ενδεχόμενο στο μέλλον να παρθούν πρωτοβουλίες «προκειμένου να πειστεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να κινήσει κάποιες διαδικασίες». Όπως συμπλήρωσε με νόημα ο βουλευτής της Ν.Δ., «δεν είναι καλά για εμάς τα πράγματα και δεν θα γίνουν καλύτερα... Εάν συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε και να ακολουθούμε τη λογική της στρουθοκαμήλου, να βάζουμε το κεφάλι μας μέσα στην άμμο και να παριστάνουμε ότι δεν τρέχει τίποτα, η θεωρία του "ωραία πήγαμε στις εκλογές, κρατήσαμε, το 15%’" μπορεί να μας φαίνεται και παράδεισος σε λίγους μήνες. Τα πράγματα για εμάς είναι εξαιρετικά άσχημα».

Την ίδια ώρα, η ψαλίδα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να διευρύνεται. Στην πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue για την Αυγή της Κυριακής, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει υπερδιπλάσιο ποσοστό από τη Ν.Δ.: 48,5% έναντι 21%. Ταυτόχρονα, η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα φθάνει στο 77% ενώ η καταλληλότητα για την πρωθυπουργία στο 63% με τον κ. Σαμαρά μόλις στο 20% - γεγονός που εν μέρει ίσως εξηγεί τις συνεχείς προσωπικές επιθέσεις του προέδρου της Ν.Δ. κατά του πρωθυπουργού και αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: elsfyn.gr