Αγρια σύγκρουση Λοβέρδου-Λαφαζάνη στη Βουλή (vid)

Gazzetta team
Αγρια σύγκρουση Λοβέρδου-Λαφαζάνη στη Βουλή (vid)
Σε άγρια σύγκρουση μεταξύ του υπουργού Παραγωγικής Αανσυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου, εξελίχθηκε η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του δεύτερου για την ΡΑΕ και την αντίθεσή του στην ελληνική και ευρωπαική πολιτική ενέργειας.

Ο κ. Λοβέρδος εξανέστη από την αρχική απάντηση Λαφαζάνη, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει διαφωνία της Κομισιόν με την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση στο χώρο της ενέργειας.

«Στελέχη της κυβέρνησης λένε ψέματα όπως αναπνέουν – και δεν το λεω για σας κ. Λαφαζάνη. Ενσαρκώνουν την κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά το «Ζητείται ψεύτης». Αλλά πρέπει να μου απαντήσετε με λογική. Δεν μπορεί να ασκούμε κοινοβουλευτικό έλεγχο χωρίς να παραδεχόμαστε την αλήθεια» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Και κάλεσε τον υπουργό ΠΑΠΕΝ να κάνει σαφή τη θέση που θα κρατήσει απέναντι στη συμφωνία που επιδιώκει η κυβέρνηση, «ως εκπρόσωπος της Αριστερής Πλατφόρμας»,

«Να είστε προσεκτικός και ευγενικός. Σας επιστρέφω τα περί ψεμάτων και τα περί λογικής που είναι προσβλητικά» απάντησε από την πλευρά του ο Π. Λαφαζάνης. Διευκρινίζοντας πως στο Κοινοβούλιο εκπροσωπεί την κυβέρνηση «και όχι καμιά πτέρυγά της» υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση έχει συλλογική πολιτική και αυτή εκφράζω αυτή τη στιγμή».

Ως προς την συμφωνία και τη στάση που θα κρατήσει, απάντησε: «Η συμφωνία θα προκύψει στο βαθμό που θα είναι συμβατή με το πρόγραμμά μας. Δεν θα δεχθούμε ποτέ συμφωνία με τους θεσμούς που θα βάζει στο περιθώριο και πολύ περισσότερο το πρόγραμμά μας. Θα εκπληρωθούν απολύτως όλες οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις και όλες οι εξαγγελίες της κυβέρνησης».

Δείτε την κόντρα των δύο ανδρών στο βίντεο που ακολουθεί.