Τσίπρας: Δεν θα βρεθεί λύση στο ουκρανικό μέσα από ένα φαύλο κύκλο κυρώσεων

Gazzetta team
Τσίπρας: Δεν θα βρεθεί λύση στο ουκρανικό μέσα από ένα φαύλο κύκλο κυρώσεων
Η Ελλάδα έχει επιπρόσθετους λόγους να στηρίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα, δεδομένου ότι δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί ελληνικής καταγωγής διαμένουν στην περιοχή των συγκρούσεων, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Τσίπρας επισήμανε: «Είναι ξεκάθαρο ότι, με όρους διεθνών σχέσεων, η κρίση στην Ουκρανία παραμένει ένα κρίσιμο ζήτημα στην περιοχή και πέρα από αυτή. Η Ελλάδα έχει επιπρόσθετους λόγους να στηρίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα, δεδομένου ότι δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί ελληνικής καταγωγής διαμένουν στην περιοχή των συγκρούσεων», επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Σύνοδο Κορυφής στην Ρίγα.

Η λύση στην Ουκρανική κρίση δεν μπορεί να βρεθεί μέσα από ένα φαύλο κύκλο κυρώσεων, στρατιωτικοποίησης και ψυχροπολεμικής ρητορείας πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι «είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι οι σημερινές αποφάσεις δεν στρέφονται εναντίον οποιασδήποτε άλλης χώρας».

Τέλος, ο πρωθυπουργός επισήμανε «την ανάγκη οικοδόμησης μιας Ευρωπαϊκής Αρχιτεκτονικής Ασφάλειας που θα εξασφαλίζει τα μεσο-μακροπρόθεσμα συμφέροντα της ΕΕ, συμπεριλαμβάνοντας τη Ρωσία στο τραπέζι του διαλόγου, όσο απαιτητική και αν αποδειχθεί η πρόκληση αυτή».

Πηγή: protothema.gr