Telegraph: Κάποιοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ συμπαθούν τη 17 Νοέμβρη

Gazzetta team
Telegraph: Κάποιοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ συμπαθούν τη 17 Νοέμβρη
Η πιθανότητα πρόωρης αποφυλάκισης του τρομοκράτη Σάββα Ξηρού δεν έχει θορυβήσει μόνο τον αμερικανικό παράγοντα, αλλά και τον βρετανικό. Ο πρέσβης της Βρετανίας στην Αθήνα, Σερ Ντέιβιντ Μάντεν εμφανίστηκε λάβρος κατά της ελληνικής κυβέρνησης.

Το 2000 η Μ. Βρετανία θρήνησε για τη δολοφονία του ταξίαρχου Στίβεν Σόντερς που ήταν ένα από τα θύματα της 17 Νοέμβρη. Δεκαπέντε χρόνια μετά, το Ηνωμένο Βασίλειο βλέπει την πρόθεση της τωρινή κυβέρνησης να προσφέρει πρόωρη αποφυλάκιση στον εκτελεστή της 17Ν, Σάββα Ξηρό και εξανίσταται.

Μιλώντας στους Sunday Times, o Βρετανός πρέσβης στην Αθήνα, Σερ Ντέιβιντ Μάντεν, σημειώνει: «Ο Στίβεν ήταν ένας εντελώς αθώος άνθρωπος που έκανε τη δουλειά του και πυροβολήθηκε την ώρα που προσερχόταν στο σπίτι του. Αυτή η απελευθέρωση να σημαίνει τη ''ληστεία'' της δικαιοσύνης που καταδίκασε τους τρομοκράτες για τις πράξεις τους».

Ο Στίβεν Σόντερς

Υπό πίεση

Η Telegraph που αναμεταδίδει τις δηλώσεις του κ.Μάντεν σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ τελεί υπό πίεση, καθώς υπάρχουν εντός του αρκετοί που επιθυμούν την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού. «Κάποιοι μέσα στο κόμμα έχουν συμπάθειες προς τη 17 Νοέμβρη», αναφέρει χαρακτηριστικά και σημειώνει πως αν περάσει ο νέος νόμος αρκετοί κρατούμενοι θα μπορούν να βγουν από τη φυλακή και να βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό φορώντας το ειδικό βραχιολάκι.

Κατά τον κ. Μάντεν, «Αυτή είναι μια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει τα διαπιστευτήριά του στους αριστερούς του κόμματος, σε μια εποχή που τα άλλα προβλήματα είναι πολύ δύσκολα για την κυβέρνηση. Αφήνοντας ένα μέλος της 17Ν δεν θα οδηγήσει στην αναβίωση της οργάνωσης, αλλά θα στείλει ένα τρομακτικό μήνυμα ότι μειώνεται η μάχη κατά της τρομοκρατίας».

Η γυναίκα του Σόντερς, Χέδερ, ζει σε ένα γηροκομείο στο Ντόρσετ προσπαθώντας ακόμη και τώρα να ξεπεράσει το χαμό του άνδρα της.

Πηγή: iefimerida.gr